Consumată crudă ori gătită în ciorbe şi tocăniţe, ceapa verde este cel mai putenic aliment pentru întărirea imunităţii. Cura de ceapă verde are efect diuretic, depurativ, antialergic şi are capacitatea de a regla activitatea endocrină a organismului.
Ceapa este un aliment foarte bogat în vitamina C, fibre, acid folic, vitamina B6 şi magneziu şi este săracă în grăsimi saturate, sodiu şi colesterol. Astfel, ceapa are valori nutritive perfecte pentru a scăpa de grăsimea în exces şi de colesterol şi în acelaşi timp vă ajută să aveţi o sănătate de fier. Ceapa mai are în compoziţie şi carbohidraţi, dar şi importante cantităţi de potasiu, calciu, fosfor, zinc, iod, cupru, vitamina A, E, C, complexul de vitamina B, precum şi substanţe cu proprietăţi antiseptice.
În plus, ceapa verde reglează glicemia şi este recomandă diabeticilor în cure de lungă durată. Se mai poate spune că reglează eficient activitatea renală, mai ales dacă este asociată cu un consum mare de lichide. Ceapa verde este ideală şi pentru cei care au afecţiuni dermatologice, ca urmare a efectului detoxifiant puternic adus de cantitatea mare de sulf.
Calmează tusea
Ceapa este şi un diuretic ce favorizează eliminarea sodiului din organism şi are şi proprietatea de a calma tusea şi de a desfunda căile respiratorii. De asemenea, este bine cunoscut faptul că ceapa este un somnifer natural foarte bun, fără efecte secundare, care nu dă dependenţă de niciun fel, explică specialistul.
Ceapa este considerată a fi cel mai puternic detoxifiant natural, deoarece curăţă organismul de toxinele din corp. Pentru a-şi păstra proprietăţile minunate pe care le-a primit de la natură, ceapa trebuie consumată în stare crudă, fie că vorbim de ceapă roşie, de ceapă albă sau de ceapă galbenă, sau chiar de ceapă verde
Cinci beneficii ale consumului de ceapă:
Întăreşte sistemul imunitar: Conţine mulţi compuşi cu rol antioxidant, precum carotenii, vitaminele A, E, C şi antioxidantii quercetina, zeaxanthina, care cresc rezistenţa organismului în faţa microbilor, dar şi a radicalilor liberi, acei produşi toxici exogeni sau proveniţi din metabolism.
Antiinflamator: Quercetina, un antioxidant regăsit în ceapa verde, are proprietăţi antiinflamatorii şi antihistaminice. Aceasta face ca ceapa verde să fie benefică în alergii.
Scade colesterolul: Consumul de ceapă verde duce la creşterea colesterolului bun, cu efect antiaterosclerotic. Compuşii cu sulf se transformă în alicina, o substanţă care inhibă enzima hepatică necesară pentru sinteza de colesterol.
Scade glicemia: Dacă glicemia ta a atins cote mult prea mari, atunci ar fi bine să consumi zilnic ceapă verde, în paralel cu tratamentul medicamentos. Ceapa verde este un aliment puternic hipoglicemic, are proprietăţi diuretice şi reglatoare endocrine.
Medicament natural: Bogată în vitamine şi minerale, tonifiantă şi gustoasă în acelaşi timp, ceapa verde creşte rezistenţa organismului la efort fizic şi intelectual, mult mai bine decât o ceaşcă de cafea
Cel mai puternic detoxifiant. Ceapa verde, leguma care alungă microbii şi mănâncă zahăr
15 aprilie 2018
- citeşte totul despre:
- ceapa verde,
- aliment,
- imunitate,
- glicemie,
- organism





Din aceeaşi categorie:
Este cel mai toxic aliment din lume, dar românii îl consumă ca pe o delicatesă
(14 aprilie 2019)
318 vizualizări
Inele de cartofi cu sos de iaurt
(19 iunie 2013)
150 vizualizări
Cinci fructe sănătoase pe care să le incluzi cât mai des în alimentaţie
(18 martie 2022)
57 vizualizări
Legume gratinate
(30 iulie 2015)
105 vizualizări
Cele mai nocive mărci româneşti de pateu
(23 ianuarie 2014)
4555 vizualizări
Opt lucruri inedite despre cireşe
(10 iunie 2015)
707 vizualizări
Cum poate schimba culoarea ceştii gustul unei băuturi
(25 iunie 2013)
143 vizualizări
Nucile previn bolile de inimă!
(4 octombrie 2013)
169 vizualizări
Fructe periculoase, depistate într-un lanţ de hipermarketuri
(30 decembrie 2020)
394 vizualizări
Mare atenţie - Greşeala pe care o faci atunci când mănânci pepene şi care te poate îmbolnăvi
(6 august 2018)
1050 vizualizări
De ce s-a prăbuşit lanţul de restaurante al lui Jamie Oliver?
(25 mai 2019)
177 vizualizări
Când şi de ce se pune sare în paharul de vin
(8 iulie 2017)
572 vizualizări
Consumul de junk food afectează funcţiile cognitive
(18 noiembrie 2015)
62 vizualizări
Ardei umpluţi cu orez REŢETĂ DE POST
(14 martie 2014)
381 vizualizări
Cartofii prăjiţi ucid! Ce se întâmplă dacă îi mâncaţi de două ori pe săptămână
(18 iunie 2017)
509 vizualizări
Secretele ouălor
(8 iulie 2013 - Clara ION)
207 vizualizări
Sumacul, condiment cheie in bucataria orientala
(30 iunie 2019)
403 vizualizări
.jpg?width=60&height=60&cropratio=1:1&image=/images/stories/fructe(1).jpg)
Fructele cu cele mai puține calorii. Drept urmare, consumul lor poate reduce

Industria serviciilor financiare trece printr-o transformare semnificativă,
Ia zi, Bulă, obişnuieşti să fumezi?
Bulă: – Mmm… Aşa şi aşa…
– Dar cât înseamnă „aşa şi aşa”?
– Mmm… Păi cam 4 pachete pe zi.
– Dulciuri mănânci? – Mmm… Aşa şi aşa…
Cam 5 ciocolate pe zi.
– Sărat mănânci?
– Mmm… Aşa şi aşa… Cam o solniţă pe zi pun în mâncare.
– Grăsimi mănânci? – Mmm… Aşa şi aşa…
Cam un kil- două de slană pe zi…
– Prăjit mănânci?
– Mmm… Aşa şi aşa… Pe zi… Cam câte o omletă de 4 ouă şi cartofi prăjiţi, asezonaţi cu cârnaţi
.– Aha… Dar de băut, bei? – A, da! De băut, beau!



„Omul cel mai fericit e cel care-i face fericiţi pe cât mai mulţi oameni.” — Denis Diderot
Curs valutar
2 aprilie 2024

EURO = 4.9705 RON


USD = 4.6276 RON


GBP = 5.8148 RON

Top articole
-
Istoria Atenei
Publicat la data de 28 martie 2025
-
Cele mai periculoase destinaţii turistice pentru femei
Publicat la data de 27 martie 2025
-
Fructele cu cele mai puţine calorii. Poţi să mănânci oricât, nu te îngraşi
Publicat la data de 27 martie 2025
-
Lucruri inedite despre mere
Publicat la data de 28 martie 2025