Consumată crudă ori gătită în ciorbe şi tocăniţe, ceapa verde este cel mai putenic aliment pentru întărirea imunităţii. Cura de ceapă verde are efect diuretic, depurativ, antialergic şi are capacitatea de a regla activitatea endocrină a organismului.
Ceapa este un aliment foarte bogat în vitamina C, fibre, acid folic, vitamina B6 şi magneziu şi este săracă în grăsimi saturate, sodiu şi colesterol. Astfel, ceapa are valori nutritive perfecte pentru a scăpa de grăsimea în exces şi de colesterol şi în acelaşi timp vă ajută să aveţi o sănătate de fier. Ceapa mai are în compoziţie şi carbohidraţi, dar şi importante cantităţi de potasiu, calciu, fosfor, zinc, iod, cupru, vitamina A, E, C, complexul de vitamina B, precum şi substanţe cu proprietăţi antiseptice.
În plus, ceapa verde reglează glicemia şi este recomandă diabeticilor în cure de lungă durată. Se mai poate spune că reglează eficient activitatea renală, mai ales dacă este asociată cu un consum mare de lichide. Ceapa verde este ideală şi pentru cei care au afecţiuni dermatologice, ca urmare a efectului detoxifiant puternic adus de cantitatea mare de sulf.
Calmează tusea
Ceapa este şi un diuretic ce favorizează eliminarea sodiului din organism şi are şi proprietatea de a calma tusea şi de a desfunda căile respiratorii. De asemenea, este bine cunoscut faptul că ceapa este un somnifer natural foarte bun, fără efecte secundare, care nu dă dependenţă de niciun fel, explică specialistul.
Ceapa este considerată a fi cel mai puternic detoxifiant natural, deoarece curăţă organismul de toxinele din corp. Pentru a-şi păstra proprietăţile minunate pe care le-a primit de la natură, ceapa trebuie consumată în stare crudă, fie că vorbim de ceapă roşie, de ceapă albă sau de ceapă galbenă, sau chiar de ceapă verde
Cinci beneficii ale consumului de ceapă:
Întăreşte sistemul imunitar: Conţine mulţi compuşi cu rol antioxidant, precum carotenii, vitaminele A, E, C şi antioxidantii quercetina, zeaxanthina, care cresc rezistenţa organismului în faţa microbilor, dar şi a radicalilor liberi, acei produşi toxici exogeni sau proveniţi din metabolism.
Antiinflamator: Quercetina, un antioxidant regăsit în ceapa verde, are proprietăţi antiinflamatorii şi antihistaminice. Aceasta face ca ceapa verde să fie benefică în alergii.
Scade colesterolul: Consumul de ceapă verde duce la creşterea colesterolului bun, cu efect antiaterosclerotic. Compuşii cu sulf se transformă în alicina, o substanţă care inhibă enzima hepatică necesară pentru sinteza de colesterol.
Scade glicemia: Dacă glicemia ta a atins cote mult prea mari, atunci ar fi bine să consumi zilnic ceapă verde, în paralel cu tratamentul medicamentos. Ceapa verde este un aliment puternic hipoglicemic, are proprietăţi diuretice şi reglatoare endocrine.
Medicament natural: Bogată în vitamine şi minerale, tonifiantă şi gustoasă în acelaşi timp, ceapa verde creşte rezistenţa organismului la efort fizic şi intelectual, mult mai bine decât o ceaşcă de cafea
Cel mai puternic detoxifiant. Ceapa verde, leguma care alungă microbii şi mănâncă zahăr
15 aprilie 2018
- citeşte totul despre:
- ceapa verde,
- aliment,
- imunitate,
- glicemie,
- organism





Din aceeaşi categorie:
Beneficiile uimitoare ale gogosarilor
(5 noiembrie 2015)
135 vizualizări
VIDEO: Cele mai rare paste din lume. Doar trei femei ştiu să le prepare
(22 octombrie 2016)
470 vizualizări
APC România: Îngheţata industrială - produs dezechilibrat nutriţional, un amestec de uleiuri vegetale exotice
(20 august 2015)
376 vizualizări
De ce n-ar trebui sa mai bei apa imbuteliata. Ce alternative ai
(3 august 2020)
150 vizualizări
Plăcintă turcească cu feta şi verdeaţă- borek
(18 iulie 2013 - Clara ION)
1235 vizualizări
Reţetă de 1 Decembrie: Fasole cu ciolan
(1 decembrie 2014)
293 vizualizări
Sumacul, condiment cheie in bucataria orientala
(30 iunie 2019)
463 vizualizări
Prăjitură cu vişine
(2 iulie 2013)
154 vizualizări
Producţia de miere, afectată de vremea capricioasă
(16 mai 2014)
166 vizualizări
Cireşele şi vişinele, beneficii şi contraindicaţii. Atenţie, fructele de sezon pot reprezenta un pericol major pentru sănătate!
(16 iunie 2020)
6814 vizualizări
Îndulcitorii naturali care bat zahărul
(9 octombrie 2014)
184 vizualizări
Ciocolata neagră, bună pentru cardiaci
(12 ianuarie 2015)
296 vizualizări
Ouă texane
(11 octombrie 2014)
114 vizualizări
Banane cu pesticide, restrase dintr-un mare retailer din România
(25 martie 2022)
527 vizualizări
Tort "Marble"
(26 iunie 2014)
302 vizualizări
Socată
(25 mai 2014)
225 vizualizări
Piept de pui cu smântână şi ciuperci
(21 octombrie 2013)
410 vizualizări

Oamenii de stiinta germani au descoperit cea mai veche branza din lume. E

Jocurile de noroc arată la fel în întreaga lume, însă dacă te uiți pe hartă, ai
Ia zi, Bulă, obişnuieşti să fumezi?
Bulă: – Mmm… Aşa şi aşa…
– Dar cât înseamnă „aşa şi aşa”?
– Mmm… Păi cam 4 pachete pe zi.
– Dulciuri mănânci? – Mmm… Aşa şi aşa…
Cam 5 ciocolate pe zi.
– Sărat mănânci?
– Mmm… Aşa şi aşa… Cam o solniţă pe zi pun în mâncare.
– Grăsimi mănânci? – Mmm… Aşa şi aşa…
Cam un kil- două de slană pe zi…
– Prăjit mănânci?
– Mmm… Aşa şi aşa… Pe zi… Cam câte o omletă de 4 ouă şi cartofi prăjiţi, asezonaţi cu cârnaţi
.– Aha… Dar de băut, bei? – A, da! De băut, beau!



„Omul cel mai fericit e cel care-i face fericiţi pe cât mai mulţi oameni.” — Denis Diderot
Curs valutar
2 aprilie 2024

EURO = 4.9705 RON


USD = 4.6276 RON


GBP = 5.8148 RON

Top articole