Ingrediente

 

        1 pulpă de miel

        5-6 cartofi

        1 legătură ceapă verde

        250 mililitri vin alb

        250 mililitri vin roşu

        1 linguriţă scorţişoară

        1 linguriţă cimbru

        100 mililitri ulei

        sare

        piper

 

Mod de preparare

 

Cartofii se curăţă şi se pun la fiert întregi timp de 15-20 minute. Carnea se condimentează cu sare, piper, scorţişoară şi cimbru. Într-o tigaie se pune uleiul şi vinul alb şi se pune carnea la prăjit. Se prăjeşte pe ambele părţi până scade sosul.

 

Într-o tavă pentru cuptor, se pun carnea, cartofii fierţi, ceapa, un pic de ulei, vinul roşu.

Se bagă la cuptor şi se ţine la foc mic, până scade sosul şi carnea este patrunsă. Dacă scade sosul şi carnea nu e facută se mai adaugă câte puţină apă.