INGREDIENTE
10-12 ardei graşi,
200 de grame de ciuperci,
100 g orez,
o ceapă,
o cutie de roşii în suc (sau 3-5 linguri bulion),
pătrunjel verde,
sare,
piper,
ulei
MOD DE PREPARARE
Ceapa tocată se căleşte în ulei încins şi se adaugă ciupercile tăiate şi orezul. Când ceapa devine sticloasă, se toarnă o cană de apă şi se adaugă o lingură de mix de legume. Apoi, se lasă să fiarbă până se înmoaie orezul. Se stinge focul şi se adaugă verdeaţa tocată. Amestecul obţinut e folosit la umplerea ardeilor. După ce ardeii sunt umpluţi, sunt aşezaţi într-o cratiţă.
Peste ei se vor pune câteva roşii tocate, alături de sucul de roşii. Se adaugă apă până se acoperă ardeii. Cratiţa acoperită intră apoi la cuptor, unde va sta aproximativ 45-60 de minute.