Este noul ingredient preferat de americani în cafea sau cocktailuri
Acest aliment are parte de o revenire incredibilă în Statele Unite. Americanii consumă cu 8% mai mult acest produs faţă de anul trecut, ajungând la o cantitate totală de 940.000 de tone metrice, aproape greutatea a trei clădiri Empire State. Este cel mai mare consum din 1967 încoace, potrivit Departamentului de Agricultură din SUA.
Cândva considerat inamicul public nr. 1 de pe mesele americanilor, de ceva timp este recomandat ca alternativa sănătoasă la margarină şi grăsimi trans.
Ca toate trendurile culinare, şi legat de acesta apar însă tot felul de exagerări în consum, avertizează nutriţionista Kristin Kirkpatrick de la Cleveland Clinic Wellness Institute. "Untul este totuşi o grăsime şi are calorii, recomand ca atunci când gătiţi ouă sau sotaţi ceva să folosiţi totuşi uleiul de măsline", spune ea.
Popularitatea untului a crescut în prima jumătate a secolului XX. Penuria şi raţionalizarea grăsimilor în timpul celui de-al Doilea Război Mondial a permis un "boom" al margarinei, care a atins vârful în anii '70-'80.
Aperitivele şi produsele de cofetărie şi patiserie cu unt sunt însă astăzi preferatele americanilor. Untul dă bogăţia gustului şi a texturii, spune Benjamin Dirck, chef la restaurantul Siena, unde pregăteşte o lasagna de mare succes. De asemenea, tot mai multe restaurante renunţă la alte grăsimi în favoarea untului, deşi este un ingredient mai scump.
Un lanţ de cafenele din SUA recomandă o linguriţă de unt nesărat în cafea, pentru a-ţi energiza corpul şi mintea. Revine, de asemenea, în forţă, combinaţia unt şi alcool: bourbon, contratto rosso şi unt, adică "The King of the North", este un cocktail la mare căutare.
Noua obsesie alimentară a americanilor
20 martie 2017





Din aceeaşi categorie:
Top 7 alimente care ne pun viaţa în pericol. Le mănânci frecvent, dar nu ştii cât de periculoase sunt!
(13 august 2019)
1148 vizualizări
Socată
(25 mai 2014)
223 vizualizări
Cum se fierb corect ouăle, de fapt. Detaliul de care puţină lume ţine cont
(19 aprilie 2021)
187 vizualizări
Friptură de miel cu miere
(9 aprilie 2014)
253 vizualizări
Cum să găteşti acasă un burger ca la restaurant
(23 mai 2015)
648 vizualizări
Ce ştiţi şi ce nu ştiţi despre clasicul şniţel?
(18 februarie 2018)
1645 vizualizări
Cojile de nuci, miracol pentru sănătate
(20 octombrie 2014)
553 vizualizări
Street-food este în trend şi în România
(2 iulie 2013 - Clara ION)
148 vizualizări
Alimente pe cale de dispariţie
(24 iulie 2018)
739 vizualizări
Un desert savuros- îngheţata de zmeură
(13 iulie 2013 - Clara ION)
153 vizualizări
Cel mai scump hamburger din lume
(1 aprilie 2016)
385 vizualizări
Vinete gratinate cu roşii şi brânzeturi rase
(18 iunie 2025)
223 vizualizări
Care sunt metodele prin care poţi fi înşelat chiar în restaurantele mari
(24 mai 2017)
626 vizualizări
Berea fără alcool, pavăză contra răcelilor
(30 octombrie 2014)
112 vizualizări
Este bine să mănânci în pat?
(27 ianuarie 2017)
116 vizualizări
40 de producători români, la cel mai mare târg internaţional de agricultură ecologică
(5 februarie 2014)
382 vizualizări
Catina – bună la toate!
(6 ianuarie 2014)
460 vizualizări

Oamenii de stiinta germani au descoperit cea mai veche branza din lume. E

În zilele noastre, este ușor să pariezi pe meciuri de fotbal live și pe zeci de
Ia zi, Bulă, obişnuieşti să fumezi?
Bulă: – Mmm… Aşa şi aşa…
– Dar cât înseamnă „aşa şi aşa”?
– Mmm… Păi cam 4 pachete pe zi.
– Dulciuri mănânci? – Mmm… Aşa şi aşa…
Cam 5 ciocolate pe zi.
– Sărat mănânci?
– Mmm… Aşa şi aşa… Cam o solniţă pe zi pun în mâncare.
– Grăsimi mănânci? – Mmm… Aşa şi aşa…
Cam un kil- două de slană pe zi…
– Prăjit mănânci?
– Mmm… Aşa şi aşa… Pe zi… Cam câte o omletă de 4 ouă şi cartofi prăjiţi, asezonaţi cu cârnaţi
.– Aha… Dar de băut, bei? – A, da! De băut, beau!



„Omul cel mai fericit e cel care-i face fericiţi pe cât mai mulţi oameni.” — Denis Diderot
Curs valutar
2 aprilie 2024

EURO = 4.9705 RON


USD = 4.6276 RON


GBP = 5.8148 RON

Top articole
-
De ce să nu mănânci niciodată pepene roşu cu pâine sau cu brânză.
Publicat la data de 17 iunie 2025
-
Un brand al oraşului: Restaurantul lui Gherea din Gara Ploieşti
Publicat la data de 16 iunie 2025
-
Solstiţiul de vară, cea mai lungă zi din an!
Publicat la data de 20 iunie 2025
-
Castelul Bran sau Castelul lui Dracula
Publicat la data de 16 iunie 2025
-
Vinete gratinate cu roşii şi brânzeturi rase
Publicat la data de 18 iunie 2025
-
Cea mai veche branza din lume, descoperita langa mumii
Publicat la data de 18 iunie 2025
-
Strategii de pariuri pe goluri – ce trebuie să ştii?
Publicat la data de 19 iunie 2025