Cu o textură cremoasă şi o uşoară dulceaţă naturală, laptele de cocos este considerat un lichid miraculos, deoarece are o mare capacitate de a construi apărarea sistemului imunitar al organismului şi poate preveni apariţia diverselor boli. Laptele de cocos este printre cele mai sănătoase alimente din lume.

1. Îmbunătăţeşte sănătatea inimii prin scăderea colesterolului

Nuca de cocos este una dintre cele mai bune surse de acid lauric, 50 la sută din grăsimea din nucă de cocos fiind acid lauric, care conţine antibacterieni şi antivirali. Conform mai multor studii, acidul lauric este un tip de protecţie care ajută la un nivel de colesterol îmbunătăţit şi la sănătatea inimii.

2. Îmbunătăţeşte sănătatea inimii prin scăderea tensiunii arteriale

Deoarece nucile de cocos conţin minerale importante pentru circulaţia şi controlul fluxului sanguin, laptele de cocos este util pentru scăderea tensiunii arteriale şi menţinerea vaselor de sânge flexibile, elastice şi fără depuneri. De exemplu, magneziul poate ajută la combaterea stresului şi a tensiunii musculare, contribuind în acelaşi timp la circulaţia şi păstrarea muşchilor relaxaţi, important pentru a preveni atacurile de cord.

3. Asigură electroliţi şi previne oboseala

Deşi apa de nucă de cocos este o sursă mai mare de electroliţi, laptele de cocos oferă, de asemenea, importante minerale necesare pentru a menţine volumul sanguin, reglează sănătatea inimii şi previne deshidratarea sau diareea. Mai ales în vreme foarte caldă, electroliţii ajută la prevenirea epuizării, accidentelor vasculare cerebrale cauzate de căldură, ale problemelor cardiace, ale durerilor musculare sau ale crampelor şi ajută la susţinerea sistemului imunitar.

4. Îmbunătăţeşte digestia şi ameliorează constipaţia

Un tract digestiv bine hidratat este important pentru prevenirea sau tratarea constipaţiei. Laptele de cocos hrăneşte mucoasa digestivă datorită electrolitilor şi al grăsimilor sănătoase şi îmbunătăţeşte sănătatea intestinului.