Ingrediente:
o varză potrivită,
un ardei gras roşu,
un morcov,
o ceapă,
o legătură de pătrunjel şi una de mărar,
3 linguri de orez,
3-4 linguri de ulei,
o lingură de bulion,
boia dulce, piper măcinat, sare.
Mod de preparare:
Ceapa şi ardeiul se taie mărunt, iar morcovul, cubuleţe şi se călesc în ulei încins. Se adaugă varza tăiată fideluţă şi se toarnă peste legumele din tigaie o cană de apă fierbinte. Se sărează şi se piperează, apoi se pune capacul şi se lasă la fiert. Între timp, se fierbe orezul în apă cu sare.
Când varza e aproape fiartă, se adaugă mărarul şi pătrunjelul tocate, apoi bulionul desfăcut în puţină apă, boiaua şi, la final, orezul fiert. Se mai dă mâncarea în câteva clocote şi e gata.