Margarina, chipsurile, popcornul, mezelurile şi supele la plic interzise din 2021. Decizie a Comisiei Europene

 

Unele produse alimentare care fac parte din alimentaţia noastră zilnică vor dispărea, începând cu 1 aprilie 2021. Alimentele precum produsele de patiserie, popcornul sau mezelurile vor dispărea de pe piaţă până în 2021, potrivit unui nou regulament al Comisiei Europene.

 

Oficialii UE îşi propun prin această iniţiativă legislativă ca cetăţenii să aibă o dietă alimentară cât mai echilibrată şi sănătoasă. În acest fel, toate statele membre UE vor fi nevoite să limiteze cantitatea de acizi graşi din alimentele de pe piaţă. Toate produsele care nu se încadrează noilor norme vor dispărea până în 2021.

 

Printre alimentele care nu se vor mai putea găsi la rafturi peste doi ani se numără margarina, produsele de tip fast food, mezelurile, produsele de patiserie, prăjiturile, biscuiţii, popcornul pentru microunde, supele la plic, chipsurile şi mâncarea semi-preparată.

 

Conform iniţiativei, statele trebuie să reducă canditatea de acizi trans la maximum 2 grame la 100 de grame de grăsime din conţinutul produselor alimentare. Acest tip de acizi este responsabil pentru cele mai multe boli cardiovasculare, accidente vascular cerebrale, cazuri de diabet, cancer şi Alzheimer. Din cauza acestor boli, anual 50 000 de oameni mor în Europa.

 

Proiectul Comisiei Europene există şi la noi în ţară, însă momentan este blocat în Parlament. Un număr de 3.000 de români mor anual din cauza bolilor enumerate mai sus.

 

 

 

 

Sursa: www.ziarulunirea.ro