Pentru a obţine un trup bine sculptat, pe lângă sport, ai nevoie de o alimentaţie potrivită. Vara este sezonul în care poţi scăpa cel mai uşor de kilogramele în plus. Trebuie să consumi cât mai multe alimente sărace în calorii, răcoritoare, cu un conţinut ridicat de apă şi să faci mişcare cel puţin 30 de minute în fiecare zi.

Iată ce alimente trebuie să consumi în această vară:

Frigărui

Frigăruile sunt ideale pentru a le consuma în această vară pentru că au un conţinut scăzut de calorii, grăsimi şi carbohidraţi, dar sunt bogate în proteine. Potoleşte-ţi foamea cu frigărui delicioase făcute din pui, ciuperci, ceapă, castraveţi sau morcovi. Este recomandat ca atunci când ţi le prepari să optezi pentru carne de pui sau curcan, la care poţi adăuga legumele preferate.

 Dovlecei

Fie că sunt pregătiţi pe grill, la cuptor sau pe grătar, dovleceii sunt ideali pentru a-i consuma în această vară. O singură felie de dovlecel conţine 20 de calorii, 0 g grăsimi şi colesterol. 100 de g de dovlecel consumate pe zi reprezintă 35% din cantitatea de vitamina C recomadata pe zi. Tot din dovlecel se poate face şi ciorbă, care este foarte racoritoare şi gustoasă.

Porumb copt

Un aliment bogat în fibre şi cu un conţinut scăzut de calorii este porumbul copt, pe care îl poţi consuma fie cu sare, fie cu unt, dar nu trebuie să exagerezi. De asemenea, îl poţi include şi în salate. Porumbul copt te va ajuta să-ţi potoleşti pofta de mâncare, conferindu-ţi senzaţia de saţietate.

Salată de fructe

Vara este perioada în care sunt disponibile pe piaţa o mulţime de fructe. Menţine-te în formă cu o salată de fructe de pădure, la care poţi aduga şi căpşune. Prepară-ţi în fiecare zi o salată din fructele tale preferate şi oferă-i organismului tău conţinutul necesar de antioxidanţi şi vitamine, dar şi fibre.

Pepene verde

Pepenele verde trebuie să fie nelipsit din alimentaţia ta zilnică deoarece are un conţinut ridicat de apă, care te va ajuta să te hidratezi după o zi petrecută la soare. În plus, poţi opta să mănânci pepene verde ori de câte ori simţi nevoie să consumi dulciuri. Peste 90% din compoziţia unui pepene verde este apă, ceea ce înseamnă că este foarte sărac în calorii. În plus, poate fi aliatul perfect în prevenirea cancerului.

Ceai rece

În sezonul de vară renunţa la băuturile carbogazoase şi alege să consumi ceai rece, care nu are calorii, este bogat în antioxidanţi şi te poate ajuta să slăbeşti. Ca să profiţi din plin de beneficiile oferite de ceai este recomandat să ţi-l pregăteşti acasă şi să nu adaugi zahăr sau alţi îndulcitori.