Aparent, grapefruit-ul este un fruct miraculos, plin de vitamine şi extrem de eficient în dietele de slăbit. Totuşi, în anumite condiţii, acest banal fruct poate duce la complicaţii grave şi chiar moarte. Conform unor studii, în combinaţie cu anumite medicamente, deloc puţine la număr, grapefruitul acţionează ca o otravă.

 

Unul dintre cele mai populare citrice, grapefruitul este bogat în vitamina C şi extrem de eficient în dietele de slăbit. Nu este doar un fruct suculent şi gustos, ci şi unul extrem de nutritiv. Grapefruitul întăreşte sistemul imunitar, previne apariţia pietrelor la rinichi, curăţă ficatul, reduce colesterolul, accelerează metabolismul, astfel încît, combinat cu sportul, te poate ajuta să slăbeşte cel puţin un kilogram săptămânal.

 

Aşadar, pare că acest fruct este o binecuvântare pentru corpul uman. Atenţie, însă, acest fruct banal, sau sucul lui, pot cauza moartea, conform cercetărilor din ultimii ani.

 

Fructul de grapefruit poate deveni otrăvitor în combinaţie cu anumite medicamente.

 

Conform unor studii, sucul de grapefruit are efect toxic în combinatie cu aproape 90 de tipuri de pastile folosite pentru a trata bolile cardiovasculare, colesterolul sau chiar cancerul, notează Ştirile Pro Tv.

 

 

Exista peste 85 de medicamente care, consumate în combinaţie cu grapefruit sau cu suc de grapefruit, pot otrăvi corpul. Substanţele din acest fruct dezactivează enzimele din corp, care trebuie să descompună medicamentele, iar acestea ajung în sistemul nostru în formă uneori şi de 20 de ori mai puternică. În cazul a 42 de medicamente interacţiunea poate avea efecte secundare lipsite de gravitate, însă lista celor absolut periculoase in combinatie cu grapefruit s-a lungit de la 17 la 43, notează Pro Tv, citând cercetătorii canadieni.

 

Conform descopera.ro, când grapefruitul devine otrăvitor, în combinaţie cu anumite medicamente, poate cauza moartea subită, distrugerea rinichilor, sângerări gastrointestinale şi alte probleme.

 

 

 

 

Sursa: www.viva.ro