Crampele, arsurile gastrice şi senzaţia de disconfort gastric de după excesele din timpul Sărbătorilor se pot trata cu soluţii naturale, mai bune şi lipsite de efectele secundare ale medicamentelor gastrice. Vă prezentăm câteva soluţii pentru a trata şi ameliora problemele gastrice.

Sucul de varză

Are efect calmant asupra mucoasei gastrice, favorizând cicatrizarea în caz de ulcer. Sucul de varză se prepară cu ajutorul storcătorului de fructe. Bea un pahar de suc zilnic, până la dispariţia simptomelor.

Ghimbirul

Adevarat  tonic natural, ghimbirul poate fi folosit în caz de dureri stomacale, mai ales arsuri la acest nivel. În plus, ajută digestia, elimină gazele intestinale şi reduce senzaţia de greaţă. Ghimbirul se poate consuma în stare proaspătă sau sub formă de ceai. Infuzia de ghimbir se obţine din pudră uscată de ghimbir. Pune o linguriţă de pudră la o cană de apă şi bea câte un ceai de două-trei ori pe zi.

Nalba de pădure

Stomacul sensibil poate beneficia de tratamente naturale pe bază de nalbă de padure. Renumită pentru acţiunea ei antiacidă, calmantă şi antiinflamatorie, planta ajuta la cicatrizare, favorizand regenerarea mucoasei gastrice protectoare. Nalba de pădure este indicată sub formă de infuzie (o lingurită la o cană cu apă fierbinte), care se consumă caldă, in momentul in care incep durerile. Se pot bea doua-trei căni pe zi. La fel actionează si lemnul-dulce şi musetelul.

Anasonul

Anasonul este apreciat de mult timp pentru virtutile sale. Daca ai probleme cu digestia, poti incerca aceasta planta care calmeaza durerile abdominale de origine digestiva. Se recomanda anasonul stelat sub forma de infuzie (un fruct de anason stelat la o cana cu apa), dupa masa, mai ales daca mancarea este bogata in grasimi. De asemenea, pentru o digestie usoara, se poate mesteca anason verde după fiecare masă.