Salatele sunt preparatele ideale pentru sezonul de vară. Sunt uşoare, răcoritoare şi foarte gustoase. Ele reprezintă alegerea perfectă pentru atât pentru masa de prânz, cât şi pentru cină. Alături de salată, mai poţi adăuga un gratar de pui, de curcan sau chiar peşte.

Iată cateva reţete delicioase:

Salată de salată verde şi roşii

Ingrediente:

-o salată verde; 2 roşii; o ceapă roşie; un ardei gras roşu; 75 g de măsline negre; 50 g de brânză feta; 3 ridichi.

Mod de preparare:

Pentru a prepara această salată trebuie să speli şi să cureţi toate legumele, după care să tai ardeiul gras, roşiile şi ridichiile sub formă de cubuleţe, ceapa roşie, julien, iar salată verde, fideluţă. Pune-le într-un bol, adăugă brânză feta, măsline negre şi condimentează-le după gust.

Salată de ţelină şi morcovi

Ingrediente:

-2 rădăcini de ţelină; 3 morcovi; o legătură de mărar; 50 g de maioneză light; 50 ml suc de lamie; sare; piper.

Mod de preparare:

Pentru a pregăti această salată trebuie să speli şi să cureţi morcovii, dar şi rădăcinile de ţelină, după care să le treci prin răzătoare. Toacă mărunt pătrunjelul. Pune toate ingredientele într-un bol, adăugă sucul de lămâie şi maioneza. Condimentează cu sare şi piper după gust.

Salată grecească

Ingrediente:

-4 roşii mari; un castravete; o ceapă roşie; 75 g de măsline verzi, o linguriţă de oregano; 85 g de brânză feta; o lingură ulei de măsline.

Mod de preparare:

 Ca să pregăteşti salata grecească trebuie să speli roşiile şi să le tai sub formă de cubuleţe. Apoi curăţă castravetele şi taie-l felii. Ceapă roşie trebuie să o tai julien, iar brânză feta, cubuleţe. Într-un bol, adăugă ingredientele tăiate, măslinele şi uleiul de măsline. Condimentează cu sare şi piper după gust.

Poftă bună!