Untul este un aliment care, consumat cu măsură, poate lupta împotriva infarctului şi accidentelor vasculare.
“Untul este o sursă excelentă de grăsimi, vitamine liposolubile, minerale, în comparaţie cu grăsimile artificiale – cum ar fi margarina. Persoanele sănătoase, active, pot consuma 40 g unt/ zi. Această cantitate aduce un aport de 100 mg colesterol (recomandarea este să nu se depăşească un aport zilnic de 300 mg colesterol), 20 g acizi grasi saturaţi şi 300 kcal.
Untul are într-adevar un conţinut ridicat de acizi graşi saturaţi, dar aceştia nu cresc nivelul colesterolului în sânge şi sunt uşor de digerat. De asemenea, grăsimea untului are tendinţa de a creşte colesterolul bun, care este un excelent protector împotriva infarctului de miocard şi accidentului cerebral vascular”, scriu specialistii site-ului doctormenci.ro
Untul, previne infarctul
20 aprilie 2020


Din aceeaşi categorie:
Bănuţi-fantezie cu caramel
(1 iulie 2014)
531 vizualizări
Au fost descoperite fructele şi legumele care favorizează acumularea kilogramelor în plus
(8 martie 2017)
197 vizualizări
Prunele uscate, atestate ca produs tradiţional românesc
(10 aprilie 2014)
206 vizualizări
Ştii care este diferenţa dintre zahărul vanilat şi zahărul vanilinat?
(31 ianuarie 2016)
1655 vizualizări
Muraturile isi fac loc in camara la inceput de toamna. Invata cum sa le pregatesti ca la carte si ce metode sa folosesti pentru a avea rezultatele dorite.
(25 septembrie 2020)
128 vizualizări
Cele mai nocive mărci româneşti de pateu
(23 ianuarie 2014)
4628 vizualizări
Aperol Spritz - Istoria unui secret italian bine păstrat
(2 mai 2019)
466 vizualizări
Siropul de bere alungă tusea seacă
(9 iulie 2017)
293 vizualizări
Dieta de post, terapie pentru trup şi suflet
(17 noiembrie 2015)
132 vizualizări
Fructe periculoase, depistate într-un lanţ de hipermarketuri
(30 decembrie 2020)
396 vizualizări
De ce este important micul dejun
(5 decembrie 2016)
94 vizualizări
Cum a transformat Prinţesa Diana bucătaria regală
(25 februarie 2014)
437 vizualizări
Cafea vs ceai verde
(17 iulie 2013 - Clara ION)
489 vizualizări
Carnea roşie conţine o moleculă de zahăr responsabilă de apariţia cancerului
(3 ianuarie 2015)
449 vizualizări
Noua obsesie alimentară a americanilor
(20 martie 2017)
443 vizualizări
Nutritionist: Cuvantul magic pentru sărbători este cumpătare
(24 decembrie 2017)
228 vizualizări
Cea mai veche branza din lume, descoperita langa mumii
(18 iunie 2025)
180 vizualizări

Oamenii de stiinta germani au descoperit cea mai veche branza din lume. E

În zilele noastre, este ușor să pariezi pe meciuri de fotbal live și pe zeci de
Ia zi, Bulă, obişnuieşti să fumezi?
Bulă: – Mmm… Aşa şi aşa…
– Dar cât înseamnă „aşa şi aşa”?
– Mmm… Păi cam 4 pachete pe zi.
– Dulciuri mănânci? – Mmm… Aşa şi aşa…
Cam 5 ciocolate pe zi.
– Sărat mănânci?
– Mmm… Aşa şi aşa… Cam o solniţă pe zi pun în mâncare.
– Grăsimi mănânci? – Mmm… Aşa şi aşa…
Cam un kil- două de slană pe zi…
– Prăjit mănânci?
– Mmm… Aşa şi aşa… Pe zi… Cam câte o omletă de 4 ouă şi cartofi prăjiţi, asezonaţi cu cârnaţi
.– Aha… Dar de băut, bei? – A, da! De băut, beau!



„Omul cel mai fericit e cel care-i face fericiţi pe cât mai mulţi oameni.” — Denis Diderot
Curs valutar
2 aprilie 2024

EURO = 4.9705 RON


USD = 4.6276 RON


GBP = 5.8148 RON

Top articole
-
De ce să nu mănânci niciodată pepene roşu cu pâine sau cu brânză.
Publicat la data de 17 iunie 2025
-
Un brand al oraşului: Restaurantul lui Gherea din Gara Ploieşti
Publicat la data de 16 iunie 2025
-
Solstiţiul de vară, cea mai lungă zi din an!
Publicat la data de 20 iunie 2025
-
Castelul Bran sau Castelul lui Dracula
Publicat la data de 16 iunie 2025
-
Vinete gratinate cu roşii şi brânzeturi rase
Publicat la data de 18 iunie 2025
-
Cea mai veche branza din lume, descoperita langa mumii
Publicat la data de 18 iunie 2025
-
Strategii de pariuri pe goluri – ce trebuie să ştii?
Publicat la data de 19 iunie 2025