Ingrediente

    - conopidă (cam de 1-1.5 kg)

    - sare

    - 3 oua

    - 3 linguri faina

    - ulei

 

Mod de preparare

 

Conopida o desfacem bucheţele şi o ţinem în apă rece. O punem la fiert în apă cu sare şi o lăsăm săa fiarbă până când intră furculiţa uşor în ea .

O scurgem şi o lăsăm să se răcească.

Intre timp într-un castron batem ouale cu puţină sare şi făină . Fiecare bucheţel de conopidă îl dăm prin amestecul de ou şi făină şi îl punem în tigaie la prăjit .

Il lăsăm să se rumenească pe-o parte şi îl intoarcem apoi pe cealalată parte. Mai mult de 2-3 minute nu ar trebui sa stea pe o parte. Scoatem bucăţile pe un şervetel de hârtie, pentru a se scurge surplusul de ulei.

Pofta buna!