Usturoiul negru este cea mai la modă legumă zilele acestea. Usturoiul negru a fost prima oara produs si folosit in Coreea de Sud, unde era recunoscut pentru beneficiile incredibile asupra sanatatii, scrie frunză-verde.ro.

Introdus pe pieţele internaţionale în urmă cu aproximativ cinci ani de către coreeni, usturoiul negru nu este o variaţiune a celui alb, obişnuit. El este usturoi obişnuit, dar fermentat timp de o lună în condiţii controlate de temperatură şi umiditate. Cand este pus la fermentant acesta produce melanoidin, o substanta de culoare inchisa, care este responsabila pentru culoarea Usturoiului Negru si care are beneficii exceptionale pentru sanatate.

Medicii din vechime din Asia foloseau această metodă de a fermenta usturoiul, pentru a extrage cele mai sănătoase proprietăţi din usturoi, reducând intoleranţa la digerare şi gustul neplăcut pentru unii.
Usturoiul negru te ajută să lupţi cu infecţiile din corp. Cu toţii ştim că usturoiul alb, obişnuit are efecte antimicrobiene, antibiotice şi antimicotice, datorită conţinutului de alicină. S-alicisteina din usturoiul negru ajută la absorbirea mai rapidă a acestui compus.