Consumul de ouă ne creşte riscul de boli de inimă, spune un nou studiu. Problemele apar la persoanele care mănâncă cel puţin trei ouă pe săptămână.
Are proteine de foarte bună calitate, aşa că nu e de mirare că oul este considerat unul dintre cele mai sănătoase alimente. Însă procentajul mare de colesterol din componenţă ne poate îmbolnăvi, spun tot mai mulţi cercetători.
Studiul de acum se bazează pe date obţinute de la aproximativ 30.000 de americani, participanţi în şase cercetări diferite, care au fost urmăriţi pe o perioadă de trei decenii. Aceia dintre subiecţi care au mâncat, în medie, trei-patru ouă pe săptămână au avut un risc cu 6 la sută mai mare să facă o boală de inimă. În plus, au fost cu 8 procente mai predispuşi să moară prematur din orice altă cauză.
Un aport zilnic de 300 de miligrame de colesterol, care se poate obţine din gălbenuşul de la două ouă mari, măreşte cu 17 la sută riscul de boli cardiovasculare, notează autorii.
Totuşi, ei nu ne recomandă să renunţăm la acest aliment, ci doar să consumăm cu moderaţie.
Când devin ouăle periculoase pentru sănătate?
23 martie 2019
- citeşte totul despre:
- oua,
- cercetatori,
- inima,
- consum,
- aliment


Din aceeaşi categorie:
Totul despre broccoli
(29 ianuarie 2014)
457 vizualizări
Alimentaţia adecvată pentru persoanele în vârstă
(13 noiembrie 2015)
755 vizualizări
Cele mai nocive mărci româneşti de pateu
(23 ianuarie 2014)
4590 vizualizări
Cele mai nocive alimente pentru cei mici
(11 noiembrie 2013)
256 vizualizări
Pâine fără E-uri. Aditivii, cu excepţia caramelului, nu vor mai putea fi folosiţi
(16 ianuarie 2014)
145 vizualizări
Salată orientală
(4 decembrie 2013)
580 vizualizări
Salată de ouă cu tarhon
(15 aprilie 2015)
163 vizualizări
Cartoful, medicamentul din bucătărie
(10 ianuarie 2014)
167 vizualizări
Caşcaval pane
(26 octombrie 2013)
673 vizualizări
Ostropel din carne de pui
(17 octombrie 2013)
188 vizualizări
Catina – bună la toate!
(6 ianuarie 2014)
460 vizualizări
Adori cafeaua? Ce rişti dacă bei prea multă
(11 august 2013)
167 vizualizări
Atenţie la roşii, lămâi şi dovlecei! Sănătatea românilor a fost pusă în pericol încă o dată
(7 ianuarie 2022)
338 vizualizări
Îţi place şoriciul? Ce te sfătuiesc medicii să faci cu el
(20 decembrie 2017)
284 vizualizări
Pepenele galben – deliciul sănătos
(6 iulie 2013 - Cristina IANCU)
216 vizualizări
Cu ce se poate înlocui sarea şi zahărul în alimentaţie
(18 august 2016)
250 vizualizări
Povestea scoţianului care face bunătăţi româneşti la standarde europene
(16 ianuarie 2017)
420 vizualizări
.jpg?width=60&height=60&cropratio=1:1&image=/images/stories/fructe(1).jpg)
Fructele cu cele mai puține calorii. Drept urmare, consumul lor poate reduce

Să începem direct: dacă ai deschis articolul ăsta, probabil vrei să afli cum
Ia zi, Bulă, obişnuieşti să fumezi?
Bulă: – Mmm… Aşa şi aşa…
– Dar cât înseamnă „aşa şi aşa”?
– Mmm… Păi cam 4 pachete pe zi.
– Dulciuri mănânci? – Mmm… Aşa şi aşa…
Cam 5 ciocolate pe zi.
– Sărat mănânci?
– Mmm… Aşa şi aşa… Cam o solniţă pe zi pun în mâncare.
– Grăsimi mănânci? – Mmm… Aşa şi aşa…
Cam un kil- două de slană pe zi…
– Prăjit mănânci?
– Mmm… Aşa şi aşa… Pe zi… Cam câte o omletă de 4 ouă şi cartofi prăjiţi, asezonaţi cu cârnaţi
.– Aha… Dar de băut, bei? – A, da! De băut, beau!



„Omul cel mai fericit e cel care-i face fericiţi pe cât mai mulţi oameni.” — Denis Diderot
Curs valutar
2 aprilie 2024

EURO = 4.9705 RON


USD = 4.6276 RON


GBP = 5.8148 RON

Top articole