Consumul de ouă ne creşte riscul de boli de inimă, spune un nou studiu. Problemele apar la persoanele care mănâncă cel puţin trei ouă pe săptămână.
Are proteine de foarte bună calitate, aşa că nu e de mirare că oul este considerat unul dintre cele mai sănătoase alimente. Însă procentajul mare de colesterol din componenţă ne poate îmbolnăvi, spun tot mai mulţi cercetători.
Studiul de acum se bazează pe date obţinute de la aproximativ 30.000 de americani, participanţi în şase cercetări diferite, care au fost urmăriţi pe o perioadă de trei decenii. Aceia dintre subiecţi care au mâncat, în medie, trei-patru ouă pe săptămână au avut un risc cu 6 la sută mai mare să facă o boală de inimă. În plus, au fost cu 8 procente mai predispuşi să moară prematur din orice altă cauză.
Un aport zilnic de 300 de miligrame de colesterol, care se poate obţine din gălbenuşul de la două ouă mari, măreşte cu 17 la sută riscul de boli cardiovasculare, notează autorii.
Totuşi, ei nu ne recomandă să renunţăm la acest aliment, ci doar să consumăm cu moderaţie.
Când devin ouăle periculoase pentru sănătate?
23 martie 2019
- citeşte totul despre:
- oua,
- cercetatori,
- inima,
- consum,
- aliment



Din aceeaşi categorie:
Perele, miracol pentru siluetă
(10 septembrie 2013)
103 vizualizări
Alertă: Pomelo cu exces de pesticide, găsit în şase mari lanţuri de magazine
(8 martie 2022)
277 vizualizări
Banane la micul dejun, o idee cât se poate de proastă
(23 februarie 2016)
214 vizualizări
Alimente bune pentru creier
(13 octombrie 2015)
108 vizualizări
Pomelo, fructul care te satură şi te ajută să slăbeşti
(17 ianuarie 2017)
800 vizualizări
Un român a bătut italienii la pizza - Locul doi la Campionatul European de Pizza
(16 iunie 2014)
175 vizualizări
Care este cel mai potrivit spaţiu pentru depozitarea ouălor?
(24 septembrie 2013)
298 vizualizări
Alimentele care sunt nocive dacă le mănânci dimineaţa. Din păcate, mulţi români le consumă
(16 septembrie 2020)
168 vizualizări
Nucile previn bolile de inimă!
(4 octombrie 2013)
173 vizualizări
Unele diete vegetariene pot creşte riscul bolilor de inimă
(18 iulie 2017)
151 vizualizări
Cum să mănânci ciorba la restaurant?
(14 octombrie 2013)
1856 vizualizări
Care sunt fructele şi legumele care conţin concentraţii mari de pesticide
(29 mai 2015)
229 vizualizări
Prunele uscate, atestate ca produs tradiţional românesc
(10 aprilie 2014)
218 vizualizări
Alimentele procesate, duşmanul pe care-l tolerăm
(28 iunie 2013)
122 vizualizări
Lucruri pe care nu le ştii despre ceaiul verde
(13 august 2013 - Cristina IANCU)
199 vizualizări
Scrumbia afumată de Dunăre ar putea deveni vedetă europeană
(21 aprilie 2018)
198 vizualizări
Cum recunoaşteţi mierea naturală?
(28 octombrie 2013)
228 vizualizări

Oamenii de stiinta germani au descoperit cea mai veche branza din lume. E

Jocurile de noroc arată la fel în întreaga lume, însă dacă te uiți pe hartă, ai
Ia zi, Bulă, obişnuieşti să fumezi?
Bulă: – Mmm… Aşa şi aşa…
– Dar cât înseamnă „aşa şi aşa”?
– Mmm… Păi cam 4 pachete pe zi.
– Dulciuri mănânci? – Mmm… Aşa şi aşa…
Cam 5 ciocolate pe zi.
– Sărat mănânci?
– Mmm… Aşa şi aşa… Cam o solniţă pe zi pun în mâncare.
– Grăsimi mănânci? – Mmm… Aşa şi aşa…
Cam un kil- două de slană pe zi…
– Prăjit mănânci?
– Mmm… Aşa şi aşa… Pe zi… Cam câte o omletă de 4 ouă şi cartofi prăjiţi, asezonaţi cu cârnaţi
.– Aha… Dar de băut, bei? – A, da! De băut, beau!



„Omul cel mai fericit e cel care-i face fericiţi pe cât mai mulţi oameni.” — Denis Diderot
Curs valutar
2 aprilie 2024

EURO = 4.9705 RON


USD = 4.6276 RON


GBP = 5.8148 RON

Top articole