Cartofii sunt cel mai ieftin remediu pentru oboseală. Acesta nu este singurul beneficiu al cartofilor. Ei iţi sunt de folos şi în cazul crizelor de gută, pentru a vindeca mai repede o bronsită sau pentru hemoroizi.

Dacă te simţi atat de obosit incât ai impresia că, deşi vei dormi, dimineata te vei simti doborat, incearca un remediu cu cartofi. Cartofii sunt bogati in potasiu, de care organismul are nevoie pentru a transmite impulsurile nervoase ce comanda muschii.

Spala bine un cartof si taie-l rondele, fara sa il cureti. Lasa-l la macerat peste noapte intr-un castron cu apa si bea lichidul dimineata. Te vei simti mai energic si vei putea ataca noua zi in forta.

Supa de cartofi în coajă calmeaza durerile provocate de gută.  Spală bine patru cartofi şi fierbe-i cu tot cu coajă intr-un litru şi jumătate de apă. Recuperează apa în care au fiert şi bea supa de-a lungul unei zile. Acest remediu cu cartofi nu te scuteste insa de o vizita la medic.

Sucul de cartofi este bun pentru afecţiunile digestive, deoarece conţine molecule antibacteriene. Spală şi curată de coaja 4 cartofi. Taie-i bucati si fă suc la centrifugă.