Probabil că ştii deja care sunt efectele pe care le are fructul minune - avocado, însă ştii ce se întâmplă în organismul tău dacă îl mănânci în fiecare zi?

 

Fructul-minune zis şi avocado are nenumărate beneficii atât pentru organismul tău, cât şi pentru piele. Cele mai multe dintre diete includ şi avocado, lucru care nu ar trebui să ne mire deoarece te poate ajuta atât cu digestia, menţinerea în greutate, cât şi cu sănătatea pielii şi a părului.

 

În caz că nu ştiai până acum, avocado face parte din categoria de grăsimi sănătoase de care organismul nostru are nevoie. El are în compoziţie 18 aminoacizi, conţine acid folic, vitamina B9, vitamina E şi B6.

 

Dacă nu te-am convins până acum, iată care sunt efectele pe care consumul de avocado le are asupra organismului tău:

 

1. Are efecte anti-îmbătrânire

Pe toate ne sperie ideea de a îmbătrâni, însă până la urmă acesta este cursul firesc al vieţii. Şi cum acest lucru reprezintă un motiv de îngrijorare, ne achiziţionăm tot felul de creme, serumuri şi uleiuri care pot împiedica efectele îmbătrânirii să se vadă asupra pielii noastre. Din acest motiv, ar trebui să iei în considerare faptul că un consum crescut de avocado contribuie la îmbunătăţirea calităţii pielii noastre. Fiind bogat în grăsimi mononesaturate şi acizi graşi, protejează tenul de periculul radicalilor liberi.

 

2. Combate stresul şi depresia

Stresul şi depresia pot afecta pe oricine şi oricând, iar din acest motiv ar trebui să analizezi modurile prin care te poţi feri. Chiar dacă meditaţia, exerciţiile fizice şi practicarea unui hobby pot fi o idee bună, uneori cheia unei vieţi sănătoase stă şi în alimentaţia noastră. Un nivel scăzut de magneziu în organism poate duce la dureri de cap, sensibilitate mult mai mare, anxietate, atacuri de panică, insomnie, astenie şi chiar depresie. Dacă vei mânca în fiecare zi avocado, care conţine magneziu şi potasiu, aceste simptome se vor diminua.

 

3. Poţi slăbi

Întotdeauna suntem în căutarea unei diete care să ne scape de acele kilograme pe care le considerăm în plus. Dacă tot nu ai găsit dieta perfectă, află că poţi mânca în fiecare zi avocado şi poţi slăbi deoarece el conţine grăsimi sănătoase. În plus, îl poţi folosi în multe combinaţii, de la salate, sandwich-uri sau chiar prăjituri raw-vegane.

 

4. Te ajută să scapi de febra musculară

Un stil de viaţă sănătos implică o alimentaţie echilibrată, dar şi exerciţii fizice în fiecare zi. Şi ştim deja cum, după un antrenament intens, te poţi confrunta cu febra musculară. Specialiştii ne recomandă ca, atunci când te confrunţi cu o febră musculară, să mănânci avocado deoarece el conţine grăsimi sănătoase, dar şi aminoacizi.

 

5. Ajută la întărirea unghiilor

Exfolierea unghiilor este o problemă cu care toate ne confruntăm la un moment dat. Iar acest lucru se datorează fie stresului, fie alimentaţiei nesănătoase. Biotina, cunoscută şi sub numele de vitamina B8, este un ingredient de care unghiile noastre au nevoie, iar ea se poate regăsi în avocado.

 

6. Stimulează fertilitatea

Un studiu realizat în anul 2016 a arătat faptul că avocado conţine nutrienţii necesari pentru sănătatea reproducerii, printre care potasiu şi carotenoide. Antioxidanţii, dar şi vitamina E, te ajută la reglarea ovulaţiei.

 

7. Poţi avea părul mult mai sănătos şi strălucitor

Cele mai multe dintre măştile de păr conţin avocado, iar acest lucru vine ca o confirmare a faptului că beneficiile acestuia sunt extrem de multe. Vitaminele şi minerale pe care le conţine duc la întărirea firului de păr, făcându-l mult mai sănătos, hidratat şi strălucitor. Îţi poţi prepara şi acasă o mască de păr cu avocado, folosindu-te de avocado şi de câteva uleiuri esenţiale.

 

8. Reduce şansele de a avea cancer

Un studiu din anul 2010 a dezvăluit faptul că printre nutrienţii care ajută la menţinea sănătăţii noastre se numără carotenoidele, care au efect în ceea ce priveşte reducerea şanselor de a avea anumite tipuri de cancer, precum cancerul de prostată sau cancerul gastric. Pe lângă asta, acidul oleic, care se regăseşte în avocado, te protejează împotriva cancerului la sân.

 

9. Îmbunătăţeşte digestia

Când vine vorba de digestie, trebuie să fii foarte atentă la alimentaţia ta, iar din acest motiv trebuie să alegi cu mare grijă alimentele pe care le consumi. Dacă vrei să scapi de inflamaţii sau arsuri la stomac, poţi mânca avocado deoarece el conţine potasiu, ba chiar într-o cantitate mult mai mare decât bananele.

 

10. Are proprietăţi antioxidante

Specialiştii au descoperit faptul că antioxidanţii sunt modalitatea ideală de a preveni anumite afecţiuni, precum Alzheimer, Parkinson sau Huntington. Pe lângă asta, avocado conţine şi vitamina E, cu ajutorul căreia celulele sunt protejate de către radicalii liberi.

 

11. Îţi poate detoxifia organismul

Detoxifierea organismului este esenţială şi ar trebui să faci una la câteva luni. Chiar dacă ai o dietă echilibrată, este bine să faci un detox format din smoothie-uri, salate şi supe, iar în acest sens te poţi folosi de avocado. Efectele sale antioxidante te vor ajuta să elimini toxinele din organism.

 

 

 

 

Sursa: www.elle.ro