Industria mondială de cacao s-ar putea confrunta cu un surplus structural care ar genera scăderea preţurilor, afectând ţările producătoare şi veniturile fermierilor în următorii ani, a declarat un reprezentant al Organzaţiei Internaţionale de Cacao (ICCO) citat de Reuters.
Potrivit ICCO, producţia globală este aşteptată să crească cu aproape 15% în 2016-2017, iar cererea nu va reuşi să ţină pasul cu producţia, generând un surplus global de 264.000 de tone.
„Temerea noastră este că sectorul mondial de cacao a intrat într-o perioadă de surplus structural care va dura, probabil, o vreme”, a declarat directorul executiv al ICCO, Jean-Marc Anga.
Ivory Coast, cel mai mare producătorul din lume, a fost cel mai puternic lovit de scăderea preţurilor în ultimele şase luni.
O serie de contracte de export care nu au avut succes şi o producţie mai mare decât cea aşteptată au generat un excedent al stocurilor de cacao în porturi şi în depozitele din ţară, ceea ce a dus ca fermierii să întâmpine dificultăţi încercând să vândă recoltele.
Anga susţine că ţările producătoare sunt îngrijorate din cauza faptului că preţul global actual afectează venitul, la nivel guvernamental.
Reprezentanţii ICCO se vor întâlni în aprilie cu membrii organizaţiei, atât cu ţările producătoare, cât şi cu cele consumatoare, pentru a căuta soluţii la scăderea preţurilor.
Documentul fondator al ICCO conţine o prevedere care le permite ţărilor producătoare să discute şi să îşi coordoneze politicile de producţie.
„Nu văd logica continuării creşterii producţiei când remarcăm efectele pe care le are asupra ţărilor”, a spus Anga.
Mai mult, ICCO va discuta metode pentru creşterea consumului.
În contextul în care pieţele tradiţionale din Europa de Vest şi America de Nord sunt aproape de saturaţie, Anga susţine că ICCO ia în considerare strategii pentru penetrarea pieţelor în ţările aflate în dezvoltare, discutând includerea Chinei şi a Indiei în organizaţie.
Surplus în industria mondială de cacao
17 martie 2017
(45 vizualizări)
Din aceeaşi categorie:
Producţia de miere, afectată de vremea capricioasă
(16 mai 2014)
162 vizualizări
Curry, un condiment pentru sănătate
(19 decembrie 2013)
154 vizualizări
Pericolul neştiut din cel mai gustos fruct! Cercetătorii avertizează: un banal grapefruit te poate ucide
(4 februarie 2020)
259 vizualizări
Ce boală gravă ascunde pofta exagerată de ciocolată
(14 septembrie 2015)
209 vizualizări
Murături în saramură sau în oţet
(29 septembrie 2013)
495 vizualizări
Superstiţii culinare
(17 august 2013)
266 vizualizări
Alimentul toxic din bucataria romanilor. Foarte multe gospodine NU stiu cat e de periculos
(21 octombrie 2020)
216 vizualizări
Unde se găseşte cel mai bun somon afumat din lume
(19 ianuarie 2017)
310 vizualizări
Cele mai bune motive pentru care ar trebui să consumi mai des zmeură
(27 februarie 2017)
178 vizualizări
LIDL, prins într-un scandal de proporţii! Cum au ajuns sute de mii de ouă să fie contaminate cu substanţe toxice
(5 august 2017)
662 vizualizări
Cele mai falsificate alimente
(28 aprilie 2017)
687 vizualizări
Francezii, campioni mondiali la consumul de brânză – 25,9 kg/persoană în 2013
(17 noiembrie 2014)
82 vizualizări
Zahărul, la fel de periculos ca şi tutunul
(16 februarie 2015)
119 vizualizări
Un român aruncă anual circa 250 kg de alimente
(7 aprilie 2016)
289 vizualizări
Ouăle de găină, adevărate comori de energie
(19 octombrie 2015)
372 vizualizări
Yell Wolf Pub te aşteaptă cu „Meniul zilei”. Ştii să prepari „Ciorba de perişoare”?
(24 noiembrie 2014)
297 vizualizări
Alimente care te pot îmbolnăvi dacă nu le mănânci cum trebuie
(29 ianuarie 2017)
235 vizualizări
Top 5 alimente care te slăbesc fără înfometare
Industria alimentelară de slăbit este plină de mituri. Oamenii sunt deseori sfătuiți
Industria alimentelară de slăbit este plină de mituri. Oamenii sunt deseori sfătuiți
Strategii pentru a câștiga în cazinourile online
Înainte de a te aventura în lumea cazinourilor online, este crucial să ai o
Înainte de a te aventura în lumea cazinourilor online, este crucial să ai o
Ia zi, Bulă, obişnuieşti să fumezi?
Bulă: – Mmm… Aşa şi aşa…
– Dar cât înseamnă „aşa şi aşa”?
– Mmm… Păi cam 4 pachete pe zi.
– Dulciuri mănânci? – Mmm… Aşa şi aşa…
Cam 5 ciocolate pe zi.
– Sărat mănânci?
– Mmm… Aşa şi aşa… Cam o solniţă pe zi pun în mâncare.
– Grăsimi mănânci? – Mmm… Aşa şi aşa…
Cam un kil- două de slană pe zi…
– Prăjit mănânci?
– Mmm… Aşa şi aşa… Pe zi… Cam câte o omletă de 4 ouă şi cartofi prăjiţi, asezonaţi cu cârnaţi
.– Aha… Dar de băut, bei? – A, da! De băut, beau!
A luat foc internetul, au navalit deontologii, au explodat opiniile. Cazul Gheboasa, la mare concurenta cu fata ucisa in Mangalia care avea initial 12 ani si fusese violata, iar apoi 18 si ucisa de colega de camera In fapt, un produs al gradului de cultura aferent unor concetateni, domnul cu pricina a fost lasat sa evolueze intr-o siluire a...
Conflictele dintre Roberta Anastase şi Andrei Volosevici sunt vechi. Certurile dintre ei durează mult şi foarte greu vreun cunoscut reuşeşte să îi facă să comunice din nou. Rezultatul alegerilor interne de la PNL Ploieşti este încă o dovadă a faptului că liberalii au dorit să îi dea o lecţie lui Volosevici, arâtându-i voalat că nu este pe...
Prin 1951 Brâncusi a dorit să lase mostenire României 200 de lucrări si atelierul său parizian. Statul român a respins oferta. A fost o sedinţă si s-a decis că Brâncusi nu poate fi considerat un creator în sculptură pentru că "speculează prin mijloace bizare gusturile morbide ale societăţii burgheze". Cei care au hotărât asta au fost...
„Omul cel mai fericit e cel care-i face fericiţi pe cât mai mulţi oameni.” — Denis Diderot
Curs valutar
2 aprilie 2024
EURO = 4.9705 RON
USD = 4.6276 RON
GBP = 5.8148 RON
Top articole
-
Lista de alimente în caz de război. Ce provizii trebuie să ai în cămară
Publicat la data de 11 aprilie 2024
-
Ce este acidul uric şi care sunt cauzele creşterii nivelului acestuia?
Publicat la data de 9 aprilie 2024
-
Tendinţe tehnice în industria cazinourilor: la ce să vă aşteptaţi în următorul deceniu
Publicat la data de 17 aprilie 2024
-
De ce ar trebui să faci periodic teste de vedere şi să consulţi un specialist în optometrie?
Publicat la data de 18 aprilie 2024