Rucola este o plantă cu foarte multe denumiri: eruca sativa, rugula, colewort sau arugula. Frunzele ei sunt asemănătoare cu cele ale păpădiei, însă sunt rotunjite la margini.
E folosită în bucătărie încă din timpul romanilor, care spuneau că are proprietăţi afrodisiace. Şi e mult mai bogată în vitamine ca salata verde. Rucola conţine cam de opt ori mai mult calciu, de cinci ori mai multă vitamina A, C şi K, şi de patru ori mai mult fier ca salata verde. Mai conţine magneziu, potasiu şi cupru.
Deşi se foloseşte ca o salată, rucola face parte din familia legumelor crucifere, alături de broccoli şi conopida. Cruciferele au un rol important în prevenirea cancerului.
Cel mai indicat este să consumaţi rucola crudă, căci aşa puteţi beneficia de toate proprietăţile ei.
Rucola - de opt ori mai sănătoasă decât salata verde
22 martie 2017





Din aceeaşi categorie:
Spune-mi ce fel de cafea bei ca să îţi spun cine eşti
(22 septembrie 2013)
278 vizualizări
Iată ce flori sunt comestibile
(13 februarie 2020)
315 vizualizări
Papanaşi
(4 noiembrie 2013)
272 vizualizări
Alimente care îmbunătăţesc sănătatea creierului
(6 octombrie 2013)
225 vizualizări
De ce trebuie să încercaţi dieta nordică
(26 august 2015)
129 vizualizări
Salată orientală
(4 decembrie 2013)
582 vizualizări
Fursecuri delicioase
(2 aprilie 2014)
157 vizualizări
Legume ale căror valori nutriţionale cresc când sunt gătite
(15 martie 2015)
350 vizualizări
Cele mai rapide reţete de salate
(20 iulie 2013 - Clara ION)
262 vizualizări
Ce se întâmplă în corpul tău dacă bei zilnic 4 ceşti de cafea
(17 februarie 2020)
101 vizualizări
Francezii, campioni mondiali la consumul de brânză – 25,9 kg/persoană în 2013
(17 noiembrie 2014)
86 vizualizări
Cui îi este interzis să mănânce carne de porc
(13 ianuarie 2017)
162 vizualizări
Cum să găteşti acasă un burger ca la restaurant
(23 mai 2015)
646 vizualizări
Ardeiul gras, leguma care trebuie consumată zilnic
(20 februarie 2014)
400 vizualizări
Singurul aliment la care să nu renunţi niciodată dacă vrei să slăbeşti
(2 martie 2017)
417 vizualizări
Cele mai falsificate alimente
(28 aprilie 2017)
707 vizualizări
Energizantele consumate în exces sunt dăunătoare organismului
(16 septembrie 2014)
93 vizualizări
.jpg?width=60&height=60&cropratio=1:1&image=/images/stories/fructe(1).jpg)
Fructele cu cele mai puține calorii. Drept urmare, consumul lor poate reduce

Să începem direct: dacă ai deschis articolul ăsta, probabil vrei să afli cum
Ia zi, Bulă, obişnuieşti să fumezi?
Bulă: – Mmm… Aşa şi aşa…
– Dar cât înseamnă „aşa şi aşa”?
– Mmm… Păi cam 4 pachete pe zi.
– Dulciuri mănânci? – Mmm… Aşa şi aşa…
Cam 5 ciocolate pe zi.
– Sărat mănânci?
– Mmm… Aşa şi aşa… Cam o solniţă pe zi pun în mâncare.
– Grăsimi mănânci? – Mmm… Aşa şi aşa…
Cam un kil- două de slană pe zi…
– Prăjit mănânci?
– Mmm… Aşa şi aşa… Pe zi… Cam câte o omletă de 4 ouă şi cartofi prăjiţi, asezonaţi cu cârnaţi
.– Aha… Dar de băut, bei? – A, da! De băut, beau!



„Omul cel mai fericit e cel care-i face fericiţi pe cât mai mulţi oameni.” — Denis Diderot
Curs valutar
2 aprilie 2024

EURO = 4.9705 RON


USD = 4.6276 RON


GBP = 5.8148 RON

Top articole