Rucola este o plantă cu foarte multe denumiri: eruca sativa, rugula, colewort sau arugula. Frunzele ei sunt asemănătoare cu cele ale păpădiei, însă sunt rotunjite la margini.
E folosită în bucătărie încă din timpul romanilor, care spuneau că are proprietăţi afrodisiace. Şi e mult mai bogată în vitamine ca salata verde. Rucola conţine cam de opt ori mai mult calciu, de cinci ori mai multă vitamina A, C şi K, şi de patru ori mai mult fier ca salata verde. Mai conţine magneziu, potasiu şi cupru.
Deşi se foloseşte ca o salată, rucola face parte din familia legumelor crucifere, alături de broccoli şi conopida. Cruciferele au un rol important în prevenirea cancerului.
Cel mai indicat este să consumaţi rucola crudă, căci aşa puteţi beneficia de toate proprietăţile ei.
Rucola - de opt ori mai sănătoasă decât salata verde
22 martie 2017





Din aceeaşi categorie:
APC România: Îngheţata industrială - produs dezechilibrat nutriţional, un amestec de uleiuri vegetale exotice
(20 august 2015)
375 vizualizări
În cât timp se elimină alcoolul din sânge şi puteţi conduce fără să „înverziţi fiola”
(14 iulie 2017)
596 vizualizări
Untul, previne infarctul
(20 aprilie 2020)
226 vizualizări
Tu ştii ce mănânci? Citeste pe etichetă!
(17 august 2018)
95 vizualizări
Alertă alimentară în România. Produsul retras de urgenţă din magazine! Atenţie, îl consumă toţi românii
(7 aprilie 2022)
104 vizualizări
Truc esenţial. Cum să recunoşti rapid un vin de calitate
(18 mai 2018)
385 vizualizări
Efectele benefice ale cafelei
(20 august 2013)
630 vizualizări
Tot ce trebuie să ştii despre ginseng şi chlorella, două tonice excelente
(23 mai 2017)
463 vizualizări
Beneficiile grapefruitului
(26 august 2013)
272 vizualizări
Consumul de cafea contribuie la menţinerea greutăţii după un regim de slăbire
(26 noiembrie 2015)
326 vizualizări
În zilele toride este recomandat să beţi ceai cald
(10 iulie 2016 - Constantin IANCU)
335 vizualizări
Coriandrul – inamic al colesterolului
(29 iunie 2015)
309 vizualizări
Tabelul caloriilor pentru carne şi peşte
(13 octombrie 2013)
1634 vizualizări
Ciocolata neagră, bună pentru cardiaci
(12 ianuarie 2015)
294 vizualizări
Alimente care ajută la detoxifierea organismului
(15 iulie 2013 - Clara ION)
182 vizualizări
Acestea sunt alimentele care nu expiră niciodată. Le poţi ţine în cămară pe toată perioada de izolare sau de carantină!
(18 martie 2020)
2326 vizualizări
Metode de acrit ciorbele pentru un gust delicios
(16 iunie 2021)
898 vizualizări

Oamenii de stiinta germani au descoperit cea mai veche branza din lume. E

Jocurile de noroc arată la fel în întreaga lume, însă dacă te uiți pe hartă, ai
Ia zi, Bulă, obişnuieşti să fumezi?
Bulă: – Mmm… Aşa şi aşa…
– Dar cât înseamnă „aşa şi aşa”?
– Mmm… Păi cam 4 pachete pe zi.
– Dulciuri mănânci? – Mmm… Aşa şi aşa…
Cam 5 ciocolate pe zi.
– Sărat mănânci?
– Mmm… Aşa şi aşa… Cam o solniţă pe zi pun în mâncare.
– Grăsimi mănânci? – Mmm… Aşa şi aşa…
Cam un kil- două de slană pe zi…
– Prăjit mănânci?
– Mmm… Aşa şi aşa… Pe zi… Cam câte o omletă de 4 ouă şi cartofi prăjiţi, asezonaţi cu cârnaţi
.– Aha… Dar de băut, bei? – A, da! De băut, beau!



„Omul cel mai fericit e cel care-i face fericiţi pe cât mai mulţi oameni.” — Denis Diderot
Curs valutar
2 aprilie 2024

EURO = 4.9705 RON


USD = 4.6276 RON


GBP = 5.8148 RON

Top articole