Rucola este o plantă cu foarte multe denumiri: eruca sativa, rugula, colewort sau arugula. Frunzele ei sunt asemănătoare cu cele ale păpădiei, însă sunt rotunjite la margini.
E folosită în bucătărie încă din timpul romanilor, care spuneau că are proprietăţi afrodisiace. Şi e mult mai bogată în vitamine ca salata verde. Rucola conţine cam de opt ori mai mult calciu, de cinci ori mai multă vitamina A, C şi K, şi de patru ori mai mult fier ca salata verde. Mai conţine magneziu, potasiu şi cupru.
Deşi se foloseşte ca o salată, rucola face parte din familia legumelor crucifere, alături de broccoli şi conopida. Cruciferele au un rol important în prevenirea cancerului.
Cel mai indicat este să consumaţi rucola crudă, căci aşa puteţi beneficia de toate proprietăţile ei.
Rucola - de opt ori mai sănătoasă decât salata verde
22 martie 2017





Din aceeaşi categorie:
Roşiile ne pot îmbolnăvi! Iată ce afecţiuni pot provoca sau pot agrava
(10 iulie 2020)
421 vizualizări
Alimentele pe care le consumăm zilnic, pe cale de dispariţie.
(11 iunie 2019)
110 vizualizări
Perele, miracol pentru siluetă
(10 septembrie 2013)
101 vizualizări
Sfecla roşie, un miracol pentru sănătate
(2 februarie 2014)
223 vizualizări
Dieta de post, terapie pentru trup şi suflet
(17 noiembrie 2015)
131 vizualizări
9 fructe pe care ar trebuie să le eviţi deoarece conţin prea mult zahăr
(18 februarie 2020)
1276 vizualizări
Ciocolata nu îngraşă!
(16 noiembrie 2013)
200 vizualizări
Cum să găteşti acasă un burger ca la restaurant
(23 mai 2015)
644 vizualizări
UE vrea să interzică shaorma. Ingredientele considerate nesigure de specialişti
(4 decembrie 2017)
1069 vizualizări
Delicatese din Maramureş, dar şi din Turcia şi Grecia, la piaţa de sezon "Crăciunul în Bucate", din Capitală
(12 decembrie 2014)
122 vizualizări
Stresul poate favoriza consumul de alimente nesănătoase, cu consecinţe nefaste asupra greutăţii
(7 noiembrie 2015)
49 vizualizări
Stufat de peşte
(4 aprilie 2015)
469 vizualizări
Sucul de portocale, supliment de energie pentru creier
(28 august 2015)
354 vizualizări
Ardei umpluţi cu orez REŢETĂ DE POST
(14 martie 2014)
396 vizualizări
Magiunul de Topoloveni, la World Food Moscow 2014
(22 septembrie 2014)
118 vizualizări
Românii, ultimii din Europa la consumul de peşte
(7 decembrie 2014)
258 vizualizări
Hamburgerul de quinoa, alternativă la carnea roşie
(16 noiembrie 2015)
239 vizualizări
.jpg?width=60&height=60&cropratio=1:1&image=/images/stories/fructe(1).jpg)
Fructele cu cele mai puține calorii. Drept urmare, consumul lor poate reduce

Să începem direct: dacă ai deschis articolul ăsta, probabil vrei să afli cum
Ia zi, Bulă, obişnuieşti să fumezi?
Bulă: – Mmm… Aşa şi aşa…
– Dar cât înseamnă „aşa şi aşa”?
– Mmm… Păi cam 4 pachete pe zi.
– Dulciuri mănânci? – Mmm… Aşa şi aşa…
Cam 5 ciocolate pe zi.
– Sărat mănânci?
– Mmm… Aşa şi aşa… Cam o solniţă pe zi pun în mâncare.
– Grăsimi mănânci? – Mmm… Aşa şi aşa…
Cam un kil- două de slană pe zi…
– Prăjit mănânci?
– Mmm… Aşa şi aşa… Pe zi… Cam câte o omletă de 4 ouă şi cartofi prăjiţi, asezonaţi cu cârnaţi
.– Aha… Dar de băut, bei? – A, da! De băut, beau!



„Omul cel mai fericit e cel care-i face fericiţi pe cât mai mulţi oameni.” — Denis Diderot
Curs valutar
2 aprilie 2024

EURO = 4.9705 RON


USD = 4.6276 RON


GBP = 5.8148 RON

Top articole