Rucola este o plantă cu foarte multe denumiri: eruca sativa, rugula, colewort sau arugula. Frunzele ei sunt asemănătoare cu cele ale păpădiei, însă sunt rotunjite la margini.
E folosită în bucătărie încă din timpul romanilor, care spuneau că are proprietăţi afrodisiace. Şi e mult mai bogată în vitamine ca salata verde. Rucola conţine cam de opt ori mai mult calciu, de cinci ori mai multă vitamina A, C şi K, şi de patru ori mai mult fier ca salata verde. Mai conţine magneziu, potasiu şi cupru.
Deşi se foloseşte ca o salată, rucola face parte din familia legumelor crucifere, alături de broccoli şi conopida. Cruciferele au un rol important în prevenirea cancerului.
Cel mai indicat este să consumaţi rucola crudă, căci aşa puteţi beneficia de toate proprietăţile ei.
Rucola - de opt ori mai sănătoasă decât salata verde
22 martie 2017





Din aceeaşi categorie:
Pepenele roşu, desertul ideal în lunile de vară
(8 iulie 2014)
165 vizualizări
Şase alimente pe care un specialist în toxiinfecţie alimentară nu le-ar mânca niciodată
(30 iulie 2016)
702 vizualizări
Alimentele pe care le consumăm zilnic, pe cale de dispariţie.
(11 iunie 2019)
111 vizualizări
Un celebru ghid culinar franţuzesc a făcut primul top al restaurantelor din România
(29 aprilie 2018)
902 vizualizări
Pericolul neştiut din cel mai gustos fruct! Cercetătorii avertizează: un banal grapefruit te poate ucide
(4 februarie 2020)
281 vizualizări
Consumul de iaurturi cu vanilie îi face pe oameni fericiţi
(21 noiembrie 2015)
198 vizualizări
Sarea nu e doar pentru mâncare. Iată ce întrebuinţări mai are despre care sigur nu ştiai
(9 iunie 2020)
242 vizualizări
Cele mai nocive mărci româneşti de pateu
(23 ianuarie 2014)
4661 vizualizări
Clătitele fac înconjurul lumii
(2 octombrie 2013)
376 vizualizări
Lidl recheamă un lot întreg de fulgi de nucă de cocos în care s-a detectat dioxid de sulf
(16 februarie 2019)
559 vizualizări
Furnizorii de alimente, in vizorul Comisiei Europene. Ce nu vor mai avea voie sa faca
(13 aprilie 2018)
81 vizualizări
Specialiştii atenţionează! Care sunt cele mai toxice fructe de pe rafturile magazinelor şi de ce sunt periculoase pentru sănătate
(20 iulie 2020)
222 vizualizări
Drojdia de bere, printre cele mai sănătoase alimente
(24 decembrie 2014)
495 vizualizări
Alimente pe care credeai că nu le mai poţi consuma dacă le congelezi
(31 ianuarie 2017)
166 vizualizări
Sibiu ar putea deveni prima Regiune Gastronomică Europeană din România
(25 septembrie 2016)
286 vizualizări
Băuturile pe care un barman nu le-ar comanda niciodată
(25 iunie 2017)
170 vizualizări
Cartofii şi pastele făinoase nu îngraşă
(3 mai 2021)
355 vizualizări

Oamenii de stiinta germani au descoperit cea mai veche branza din lume. E

Jocurile de noroc arată la fel în întreaga lume, însă dacă te uiți pe hartă, ai
Ia zi, Bulă, obişnuieşti să fumezi?
Bulă: – Mmm… Aşa şi aşa…
– Dar cât înseamnă „aşa şi aşa”?
– Mmm… Păi cam 4 pachete pe zi.
– Dulciuri mănânci? – Mmm… Aşa şi aşa…
Cam 5 ciocolate pe zi.
– Sărat mănânci?
– Mmm… Aşa şi aşa… Cam o solniţă pe zi pun în mâncare.
– Grăsimi mănânci? – Mmm… Aşa şi aşa…
Cam un kil- două de slană pe zi…
– Prăjit mănânci?
– Mmm… Aşa şi aşa… Pe zi… Cam câte o omletă de 4 ouă şi cartofi prăjiţi, asezonaţi cu cârnaţi
.– Aha… Dar de băut, bei? – A, da! De băut, beau!



„Omul cel mai fericit e cel care-i face fericiţi pe cât mai mulţi oameni.” — Denis Diderot
Curs valutar
2 aprilie 2024

EURO = 4.9705 RON


USD = 4.6276 RON


GBP = 5.8148 RON

Top articole