Rucola este o plantă cu foarte multe denumiri: eruca sativa, rugula, colewort sau arugula. Frunzele ei sunt asemănătoare cu cele ale păpădiei, însă sunt rotunjite la margini.
E folosită în bucătărie încă din timpul romanilor, care spuneau că are proprietăţi afrodisiace. Şi e mult mai bogată în vitamine ca salata verde. Rucola conţine cam de opt ori mai mult calciu, de cinci ori mai multă vitamina A, C şi K, şi de patru ori mai mult fier ca salata verde. Mai conţine magneziu, potasiu şi cupru.
Deşi se foloseşte ca o salată, rucola face parte din familia legumelor crucifere, alături de broccoli şi conopida. Cruciferele au un rol important în prevenirea cancerului.
Cel mai indicat este să consumaţi rucola crudă, căci aşa puteţi beneficia de toate proprietăţile ei.
Rucola - de opt ori mai sănătoasă decât salata verde
22 martie 2017





Din aceeaşi categorie:
Cât de toxice sunt merele. Le ce fel de afecţiuni pot da naştere: "Sufera cel putin 20 de tratamente cu pesticide in 12 luni"
(13 iulie 2020)
294 vizualizări
Alimente care protejează creierul
(13 ianuarie 2016)
175 vizualizări
Beneficiile grapefruitului
(26 august 2013)
272 vizualizări
Berea este un analgezic mai bun decât paracetamolul
(30 aprilie 2017)
352 vizualizări
"Caviarul vegetal", mazărea care se vinde cu 700 de dolari kilogramul
(5 ianuarie 2014)
177 vizualizări
Tot ce trebuie să ştii despre ginseng şi chlorella, două tonice excelente
(23 mai 2017)
455 vizualizări
Conopidă pane
(12 noiembrie 2013)
171 vizualizări
Vinetele, alimentul potrivit pentru zilele caniculare
(17 august 2014)
105 vizualizări
Câte calorii au cartofii prăjiţi
(21 septembrie 2015)
502 vizualizări
Zeci de tone de lămâi şi mandarine cu pesticide au ajuns în magazine. Director ANSVSA: Oamenii nu mai pot face nimic
(16 decembrie 2021)
176 vizualizări
UE vrea să interzică shaorma. Ingredientele considerate nesigure de specialişti
(4 decembrie 2017)
1066 vizualizări
Efectele nebănuite ale porumbului fiert
(3 august 2015)
212 vizualizări
Produsele lactate, legumele şi peştele gras, printre alimentele care ajută la păstrarea sănătăţii vederii
(3 martie 2016)
336 vizualizări
Cuiburi de bezea cu ciocolată
(25 iunie 2014)
212 vizualizări
Untul, previne infarctul
(20 aprilie 2020)
221 vizualizări
Cum să mănânci ciorba la restaurant?
(14 octombrie 2013)
1775 vizualizări
Ştii care sunt cele mai poluate fructe şi legume?
(6 februarie 2017)
389 vizualizări
.jpg?width=60&height=60&cropratio=1:1&image=/images/stories/fructe(1).jpg)
Fructele cu cele mai puține calorii. Drept urmare, consumul lor poate reduce

Industria serviciilor financiare trece printr-o transformare semnificativă,
Ia zi, Bulă, obişnuieşti să fumezi?
Bulă: – Mmm… Aşa şi aşa…
– Dar cât înseamnă „aşa şi aşa”?
– Mmm… Păi cam 4 pachete pe zi.
– Dulciuri mănânci? – Mmm… Aşa şi aşa…
Cam 5 ciocolate pe zi.
– Sărat mănânci?
– Mmm… Aşa şi aşa… Cam o solniţă pe zi pun în mâncare.
– Grăsimi mănânci? – Mmm… Aşa şi aşa…
Cam un kil- două de slană pe zi…
– Prăjit mănânci?
– Mmm… Aşa şi aşa… Pe zi… Cam câte o omletă de 4 ouă şi cartofi prăjiţi, asezonaţi cu cârnaţi
.– Aha… Dar de băut, bei? – A, da! De băut, beau!



„Omul cel mai fericit e cel care-i face fericiţi pe cât mai mulţi oameni.” — Denis Diderot
Curs valutar
2 aprilie 2024

EURO = 4.9705 RON


USD = 4.6276 RON


GBP = 5.8148 RON

Top articole
-
Misterul nedesluşit al piramidelor de la Şona
Autor: Cristina IANCU - 2 aprilie 2025
-
Istoria Atenei
Publicat la data de 28 martie 2025
-
Cele mai periculoase destinaţii turistice pentru femei
Publicat la data de 27 martie 2025
-
Fructele cu cele mai puţine calorii. Poţi să mănânci oricât, nu te îngraşi
Publicat la data de 27 martie 2025
-
Lucruri inedite despre mere
Publicat la data de 28 martie 2025
-
Troler de cabină – Partenerul perfect pentru călătorii uşoare şi confortabile
Publicat la data de 2 aprilie 2025