Regimul Dunkan este un regim special făcut pentru acele persoane care au încercat nenumărate diete şi nu au reuşit să îşi îndeplinească obiectivul. Este un regim hiperproteic, adică, alimentele care se vor consuma pe parcursul acestui regim, vor fi, în mare parte, proteine. Consumul de proteine, combinat cu alte produse, ajută la pierderea în greutate fără a avea senzaţia de foame.

 

Această dietă se împarte în patru faze, care se vor prelungi în funcţie de necesitatea fiecăruia.

Faza 1: În această perioadă, regimul se va baza în exclusivitate pe consumul de proteine. După scurt timp vom putea vedea cum kilogramele în plus vor dispărea.Durata medie a acestei faze este de 5 zile, dar, dacă se doreşte, se poate prelungi la maxim 10 zile.

Pe parcursul acestei faze vom putea consuma următoarele produse:

 Filet de carne fără grăsime, gen carne de viţel, bou, etc. Se  poate pregăti atât la grătar(fără ulei ) cât şi la cuptor.Viscere( ficat, rinichi şi limbă ). Peşte de orice fel. Se poate pregăti atât la grătar cât şi crud ( sushi fără orez ).Fructe de mare, dar şi orice fel de carne de pasăre, fără piele şi mai puţin raţă, deoarece deţine un conţinut foarte mare de grăsime.Mezeluri cu 0% grăsimi( piept, jambon, etc.) de pui şi curcan.

Ouă. Lactate degresate. Un litru jumătate de apă pe zi.Oţet şi mirodenii.Băuturi: Cafea, ceai, infuzii, totul fără zahăr. Este interzis consumul de băuturi alcoolice.Este indicat să ai activitate fizică de minim 30 min. pe zi. Toate produsele se vor pregăti fără ulei şi cu foarte puţină sare.

 

Faza 2: În această fază va trebui să combinăm proteinele cu alte alimente, în mare parte cu legume, şi în felul acesta vom pierde kilograme în mod constant şi rapid. Vom combina zile în care vom mânca numai proteine, cu zile în care vom mânca numai legume. Alimentele pe care le putem consuma, sunt aceleaşi ca în Faza 1 cu diferenţa că, în această etapă, vom adăuga şi legume. Aceste legume le putem mânca crude, fierte, la cuptor sau la grătar fără niciun fel  de limitare.

Legumele care se pot consuma fără nici  un fel de limitare sunt:

Vinete, ardei, chard, salată, chimen dulce, praz, ciuperci, varză, ceapă verde, spanac, sparanghel, ridichii, castraveţi şi roşii.

Legumele care se pot consuma în cantităţi limitate sunt: morcovii şi sfecla.

Durata acestei faze va depinde de kilogramele pierdute în Faza 1. În mod normal va trebui să

fie de o săptămână pe kg pierdut în Faza 1.

 

Faza 3: Această etapă este folosită pentru a putea stabiliza greutatea şi pentru a evita efectul yo–yo. Aici vom face un regim al cărui obiectiv va fi menţinerea greutăţii. Această fază este cea mai importantă deoarece, dacă nu se va face exact cum se indică, vom recupera toate kilogramele pierdute foarte repede. Durata acestei etape, depinde de numărul de kilograme pierdute, mai exact, se va ţine timp de 10 zile pentru fiecare kilogram pierdut.

Pe durata acestei Faze, veţi putea consuma alimentele permise în Faza 1 şi 2 ( proteine, legume ) şi alimentele de mai jos:  un fruct pe zi (strugurii, cireşele şi bananele sunt interzise); o felie de brânză pe zi; două linguriţe de tărâţe de ovăz. Pe tot parcul sul regimului este indicat să faceţi mişcare cel puţin 30 de minute pe zi.

Pe parcursul acestei faze avem voie să luăm două mese “normale” pe săptămână, adică,

putem include alimente interzise, fără să facem abuz. Este obligatoriu să ţinem regimul din

Faza 1 cel puţin o zi pe săptămână.

Faza 4: Faza 4 conţine nişte reguli care trebuie îndeplinite pentru a evita, pentru totdeauna,recuperarea kilogramelor pierdute.

Fiind în etapa în care am pierdut deja kilogramele dorite,ceea ce trebuie să facem este

să nu le mai recuperăm. Pentru a putea reuşi acest lucru va trebui să ţinem cont de nişte reguli

foarte simple: va trebui să ţineţi o dată pe săptămână regimul din Faza 1, să reveniţi la o alimentaţie normală şase zile pe săptămână, dar să menţineţi la bază alimentele din Faza 3 şi să faceţi mişcare zilnic. Nu este nevoie să mergeţi la sală. Este de ajuns să urcaţi pe scări în loc să luaţi liftul sau să mergeţi pe jos în loc de a merge cu maşina. 

Pierderea kilogramelor în plus a fost tot timpul ceva extrem de dificil. De obicei este un proces

lung şi plin de probleme, iar partea proastă este că de foarte multe ori nu reuşim să ne

îndeplinim obiectivele propuse. Cu ajutorul regimului Dunkan vei reuşi să pierzi acele kilograme în plus într-un mod rapid şi comod. Partea bună este că, daca ai un pic de voinţă vei reuşi să te menţii şi nu vei mai avea niciodată probleme cu greutatea.