A mai rămas o singură zi până la Ziua Indrăgostitilor, iar daca inca nu te-ai hotarat cum să iti arati dragostea fata de jumatatea ta, noi iti sarim in ajutor cu cea mai simpla si spectaculoasa reteta de tort. Se spune ca dragostea trece prin stomac, iar noi credem cu tarie in acest lucru, asa ca iata cat de simplu este sa pregatesti o surpriza speciala pentru partenerul tau.

Reteta pe care urmeaaza sa v-o prezentam nu este deloc costisitoare si nici dificil de pregatit. Nu necesita nici macar o tava speciala, caci noi cunoastem un mic truc pentru a obtine forma perfecta de inima, fara a mai cheltui bani pe tavi.

Blat:

6 oua
6 linguri zahar pudra
6 linguri faina
3 linguri ulei
2 linguri cacao
esenta de rom
1 lingurita praf de copt (optional)

Crema:

250 g mascarpone
200 ml smantana pentru frisca
2 linguri de zahar pudra
esenta vanilie
1/2 plic intaritor frisca

Instructiuni de preparare:

Blat:

1. Separam albusurile de galbenusuri si punem albusurile intr-un vas inalt. Batem albusurile spuma tare cu un praf de sare. Dupa ce se intaresc, adaugam si zaharul pudra si mixam pana obtinem o compozitie densa si lucioasa.

2. Intr-un vas separat frecam galbenusurile cu uleiul si esenta de rom, pana la omogenizare.

3. Adaugam galbenusurile peste albusurile batute spuma si omogenizam, amestecand de jos in sus.

4. Cernem faina impreuna cu cacaua si praful de copt si o adaugam treptat peste oua, amestecand de sus in jos.

5. In doua tavi (rotunda si patrata, ambele cu diametrul de 20 cm) turnati compozitia.

6. Se da cuptorul preincalzit timp de aproximativ 30 minute, la foc mediu.

7. Se scoate din cuptor si sa lasa sa se raceasca.

8. Dupa ce s-a racit, taiem blatul rotund in doua parti egale si le unim cu blatul patrat,exact ca in imaginea de mai jos.

Crema:

9. Smantana pentru frisca se amesteca impreuna cu zaharul si intaritorul de frisca pana cand devina ferma.

10. Mascarponele se mixeaza cu esenta de vanilia, incorporandu-se apoi peste frisca. Atentie: se amesteca usor pentru a nu se lasa.

11.  Decoram tortul dupa bunul plac.