Faptul că somonul crescut în condiţii artificiale ar putea fi lipsit de beneficii pentru sănătatea organismului nu mai este o noutate. Mai multe cercetări efectuate de-a lungul timpului au constatat că muşchiul somonului de crescătorie se deosebeşte de cel al somonului sălbatic în ceea ce priveşte compoziţia sa nutritivă. Un ecologist norvegian a determinat că somonul crescut în condiţii artificiale este şi îmbibat cu otrăvuri. Ce a descoperit activistul?
Ziariştii francezi Nicolas Daniel şi Louis de Barbeyrak au studiat timp de câteva luni ce presupune din interior industria pescuitului. Aceştia au făcut drumuri în Norvegia, Vietnam, Suedia şi Danemarca, după care au dezvăluit adevărul pe care încearcă să îl ascundă industria pescuitului.
În zonele rurale din vestul Norvegiei, acolo unde există mai multe ferme piscicole angajate în creşterea artificială a somonului, jurnaliştii l-au întâlnit pe norvegianul Kurt Oddekalvom, activist, ecologist şi fondator al Societăţii Norvegiene pentru Ocrotirea Naturii. Ecologistul duce o luptă înverşunată împotriva fermelor ce se ocupă de creşterea artificială a somonului, dezvăluind detalii şocante despre activitatea acestora, scrie unica.md.
"În Norvegia, situaţia privind cultivarea peştelui este catastrofală. La o fermă atât de mică creşte un număr atât de mare de peşte, 2 milioane de unităţi de somon. Peştele se îmbolnăveşte, e vorba de aproape o pandemie: necroza pancreatică şi anemia infecţioasă a somonului a capturat toată Norvegia. Însă, acest lucru este tăinuit de consumatori", spune Kurt.
Activistul are colectate probe, înregistrări video, care arată cum muncitorii de la crescătorii toarnă în apă un pesticid puternic cu efecte neurotoxice.
"Ei înşişi trebuie să poarte măşti şi costume de protecţie, ca să nu fie afectaţi de substanţele chimice destinate curăţării rezervoarelor de apă de paraziţi. Astfel, somonul se îmbibă cu aceste produse chimice, ceea ce ar putea ameninţa sănătatea consumatorului. Somonul norvegian este cel mai toxic aliment din lume, şi asta în condiţiile în care industria pescuitului ocupă al doilea loc după venituri în Norvegia", relatează Kurth.
Este cel mai toxic aliment din lume, dar românii îl consumă ca pe o delicatesă
14 aprilie 2019
(278 vizualizări)
Din aceeaşi categorie:
Beneficiile ghimbirului: reţete tradiţionale împotriva viruşilor
(22 februarie 2017)
544 vizualizări
Alimente care pot să te ucidă pe care majoritatea oamenilor le consuma
(17 aprilie 2017)
225 vizualizări
Produs contaminat cu salmonella comercializat într-un lanţ de magazine din România!
(20 martie 2018)
258 vizualizări
Fursecuri delicioase
(2 aprilie 2014)
150 vizualizări
Legătura neaşteptată dintre COVID-19 şi lactatele de băut. Specialiştii susţin că probioticele ne-ar putea ajuta în lupta anti-coronavirus
(15 aprilie 2020)
1465 vizualizări
Medicul nutriţionist Mihaela Billic: Alimentul care “ne roade precum rugina”
(7 ianuarie 2018)
745 vizualizări
Vinetele, alimentul potrivit pentru zilele caniculare
(17 august 2014)
98 vizualizări
Strugurii - medicament de sezon
(31 august 2013)
143 vizualizări
Cartoful copt perfect
(14 august 2013)
3300 vizualizări
Surplus în industria mondială de cacao
(17 martie 2017)
45 vizualizări
Cele mai bune alimente pentru inima ta
(13 septembrie 2013)
122 vizualizări
Ciocolata neagră, benefică pentru organism
(14 iulie 2013 - Clara ION)
232 vizualizări
Ouă thailandeze
(5 mai 2014)
151 vizualizări
Atenţie la gogoşarii şi castraveţii în oţet!
(13 septembrie 2014)
3223 vizualizări
Începe Ploieşti Street Food Festival!
(8 iunie 2018)
976 vizualizări
Otrava din farfurie. Şi tu pui aşa ceva în ciorbă, fără să ştii că este extrem de toxic
(4 martie 2020)
913 vizualizări
Prânz de week-end- muschiuleţ de vită şi cartofi cu rozmarin
(13 iulie 2013 - Clara ION)
132 vizualizări
Experiența de joc în cazinouri Terestre vs. Online - TU pe care o preferi?
Când vine vorba de pasiunea pentru jocurile de noroc, alegerea între cazinourile
Când vine vorba de pasiunea pentru jocurile de noroc, alegerea între cazinourile
Ia zi, Bulă, obişnuieşti să fumezi?
Bulă: – Mmm… Aşa şi aşa…
– Dar cât înseamnă „aşa şi aşa”?
– Mmm… Păi cam 4 pachete pe zi.
– Dulciuri mănânci? – Mmm… Aşa şi aşa…
Cam 5 ciocolate pe zi.
– Sărat mănânci?
– Mmm… Aşa şi aşa… Cam o solniţă pe zi pun în mâncare.
– Grăsimi mănânci? – Mmm… Aşa şi aşa…
Cam un kil- două de slană pe zi…
– Prăjit mănânci?
– Mmm… Aşa şi aşa… Pe zi… Cam câte o omletă de 4 ouă şi cartofi prăjiţi, asezonaţi cu cârnaţi
.– Aha… Dar de băut, bei? – A, da! De băut, beau!
A luat foc internetul, au navalit deontologii, au explodat opiniile. Cazul Gheboasa, la mare concurenta cu fata ucisa in Mangalia care avea initial 12 ani si fusese violata, iar apoi 18 si ucisa de colega de camera In fapt, un produs al gradului de cultura aferent unor concetateni, domnul cu pricina a fost lasat sa evolueze intr-o siluire a...
Conflictele dintre Roberta Anastase şi Andrei Volosevici sunt vechi. Certurile dintre ei durează mult şi foarte greu vreun cunoscut reuşeşte să îi facă să comunice din nou. Rezultatul alegerilor interne de la PNL Ploieşti este încă o dovadă a faptului că liberalii au dorit să îi dea o lecţie lui Volosevici, arâtându-i voalat că nu este pe...
Prin 1951 Brâncusi a dorit să lase mostenire României 200 de lucrări si atelierul său parizian. Statul român a respins oferta. A fost o sedinţă si s-a decis că Brâncusi nu poate fi considerat un creator în sculptură pentru că "speculează prin mijloace bizare gusturile morbide ale societăţii burgheze". Cei care au hotărât asta au fost...
„Omul cel mai fericit e cel care-i face fericiţi pe cât mai mulţi oameni.” — Denis Diderot
Curs valutar
28 noiembrie 2023
EURO = 4.9725 RON
USD = 4.5419 RON
GBP = 5.7376 RON
Top articole