Faptul că somonul crescut în condiţii artificiale ar putea fi lipsit de beneficii pentru sănătatea organismului nu mai este o noutate. Mai multe cercetări efectuate de-a lungul timpului au constatat că muşchiul somonului de crescătorie se deosebeşte de cel al somonului sălbatic în ceea ce priveşte compoziţia sa nutritivă. Un ecologist norvegian a determinat că somonul crescut în condiţii artificiale este şi îmbibat cu otrăvuri. Ce a descoperit activistul?
Ziariştii francezi Nicolas Daniel şi Louis de Barbeyrak au studiat timp de câteva luni ce presupune din interior industria pescuitului. Aceştia au făcut drumuri în Norvegia, Vietnam, Suedia şi Danemarca, după care au dezvăluit adevărul pe care încearcă să îl ascundă industria pescuitului.
În zonele rurale din vestul Norvegiei, acolo unde există mai multe ferme piscicole angajate în creşterea artificială a somonului, jurnaliştii l-au întâlnit pe norvegianul Kurt Oddekalvom, activist, ecologist şi fondator al Societăţii Norvegiene pentru Ocrotirea Naturii. Ecologistul duce o luptă înverşunată împotriva fermelor ce se ocupă de creşterea artificială a somonului, dezvăluind detalii şocante despre activitatea acestora, scrie unica.md.
"În Norvegia, situaţia privind cultivarea peştelui este catastrofală. La o fermă atât de mică creşte un număr atât de mare de peşte, 2 milioane de unităţi de somon. Peştele se îmbolnăveşte, e vorba de aproape o pandemie: necroza pancreatică şi anemia infecţioasă a somonului a capturat toată Norvegia. Însă, acest lucru este tăinuit de consumatori", spune Kurt.
Activistul are colectate probe, înregistrări video, care arată cum muncitorii de la crescătorii toarnă în apă un pesticid puternic cu efecte neurotoxice.
"Ei înşişi trebuie să poarte măşti şi costume de protecţie, ca să nu fie afectaţi de substanţele chimice destinate curăţării rezervoarelor de apă de paraziţi. Astfel, somonul se îmbibă cu aceste produse chimice, ceea ce ar putea ameninţa sănătatea consumatorului. Somonul norvegian este cel mai toxic aliment din lume, şi asta în condiţiile în care industria pescuitului ocupă al doilea loc după venituri în Norvegia", relatează Kurth.
Este cel mai toxic aliment din lume, dar românii îl consumă ca pe o delicatesă
14 aprilie 2019



Din aceeaşi categorie:
Salată de ouă cu tarhon
(15 aprilie 2015)
163 vizualizări
Ciocolata nu îngraşă!
(16 noiembrie 2013)
200 vizualizări
Pâine fără E-uri. Aditivii, cu excepţia caramelului, nu vor mai putea fi folosiţi
(16 ianuarie 2014)
145 vizualizări
Salata de cartofi, o cină gustoasă
(21 iulie 2013 - Clara ION)
357 vizualizări
Două vinuri româneşti, în topul celor mai bune 200 de băuturi din lume
(19 iunie 2014)
204 vizualizări
Diferenţa dintre whiskey şi whisky
(2 iunie 2017)
252 vizualizări
În cât timp putem consuma o sticlă de vin pe care am desfăcut-o
(23 aprilie 2018)
208 vizualizări
În timpul caniculei evitaţi consumul de alcool şi cafea; beţi multă apă
(4 august 2017)
256 vizualizări
Proprietăţile neştiute ale dafinului
(2 octombrie 2014)
150 vizualizări
Vinurile nobile, soluţia viticultorilor argentinieni pentru a face faţă concurenţei
(17 mai 2015)
204 vizualizări
Somon cu ierburi aromate şi lămâie caramelizată VIDEO
(29 martie 2014)
225 vizualizări
Mâncarea gătită în casă reduce riscul de a dezvolta diabet zaharat de tip 2
(12 noiembrie 2015)
182 vizualizări
Cele mai toxice 5 alimente pe care le consumăm foarte des. Se poate intra din comă din cauza lor!
(3 iulie 2020)
1054 vizualizări
Ce păţeşti când bei prea multă cafea. Atenţie la efectele secundare!
(23 septembrie 2020)
146 vizualizări
Yell Wolf Pub te aşteaptă cu „Meniul zilei”. Află cum se prepară "Aripioare picante"?
(21 noiembrie 2014)
215 vizualizări
Fructe periculoase, depistate într-un lanţ de hipermarketuri
(30 decembrie 2020)
394 vizualizări
România, campioană la banii aruncaţi pe mâncare. Cât sparg românii
(6 decembrie 2018)
83 vizualizări
.jpg?width=60&height=60&cropratio=1:1&image=/images/stories/fructe(1).jpg)
Fructele cu cele mai puține calorii. Drept urmare, consumul lor poate reduce

Să începem direct: dacă ai deschis articolul ăsta, probabil vrei să afli cum
Ia zi, Bulă, obişnuieşti să fumezi?
Bulă: – Mmm… Aşa şi aşa…
– Dar cât înseamnă „aşa şi aşa”?
– Mmm… Păi cam 4 pachete pe zi.
– Dulciuri mănânci? – Mmm… Aşa şi aşa…
Cam 5 ciocolate pe zi.
– Sărat mănânci?
– Mmm… Aşa şi aşa… Cam o solniţă pe zi pun în mâncare.
– Grăsimi mănânci? – Mmm… Aşa şi aşa…
Cam un kil- două de slană pe zi…
– Prăjit mănânci?
– Mmm… Aşa şi aşa… Pe zi… Cam câte o omletă de 4 ouă şi cartofi prăjiţi, asezonaţi cu cârnaţi
.– Aha… Dar de băut, bei? – A, da! De băut, beau!



„Omul cel mai fericit e cel care-i face fericiţi pe cât mai mulţi oameni.” — Denis Diderot
Curs valutar
2 aprilie 2024

EURO = 4.9705 RON


USD = 4.6276 RON


GBP = 5.8148 RON

Top articole