Faptul că somonul crescut în condiţii artificiale ar putea fi lipsit de beneficii pentru sănătatea organismului nu mai este o noutate. Mai multe cercetări efectuate de-a lungul timpului au constatat că muşchiul somonului de crescătorie se deosebeşte de cel al somonului sălbatic în ceea ce priveşte compoziţia sa nutritivă. Un ecologist norvegian a determinat că somonul crescut în condiţii artificiale este şi îmbibat cu otrăvuri. Ce a descoperit activistul?
Ziariştii francezi Nicolas Daniel şi Louis de Barbeyrak au studiat timp de câteva luni ce presupune din interior industria pescuitului. Aceştia au făcut drumuri în Norvegia, Vietnam, Suedia şi Danemarca, după care au dezvăluit adevărul pe care încearcă să îl ascundă industria pescuitului.
În zonele rurale din vestul Norvegiei, acolo unde există mai multe ferme piscicole angajate în creşterea artificială a somonului, jurnaliştii l-au întâlnit pe norvegianul Kurt Oddekalvom, activist, ecologist şi fondator al Societăţii Norvegiene pentru Ocrotirea Naturii. Ecologistul duce o luptă înverşunată împotriva fermelor ce se ocupă de creşterea artificială a somonului, dezvăluind detalii şocante despre activitatea acestora, scrie unica.md.
"În Norvegia, situaţia privind cultivarea peştelui este catastrofală. La o fermă atât de mică creşte un număr atât de mare de peşte, 2 milioane de unităţi de somon. Peştele se îmbolnăveşte, e vorba de aproape o pandemie: necroza pancreatică şi anemia infecţioasă a somonului a capturat toată Norvegia. Însă, acest lucru este tăinuit de consumatori", spune Kurt.
Activistul are colectate probe, înregistrări video, care arată cum muncitorii de la crescătorii toarnă în apă un pesticid puternic cu efecte neurotoxice.
"Ei înşişi trebuie să poarte măşti şi costume de protecţie, ca să nu fie afectaţi de substanţele chimice destinate curăţării rezervoarelor de apă de paraziţi. Astfel, somonul se îmbibă cu aceste produse chimice, ceea ce ar putea ameninţa sănătatea consumatorului. Somonul norvegian este cel mai toxic aliment din lume, şi asta în condiţiile în care industria pescuitului ocupă al doilea loc după venituri în Norvegia", relatează Kurth.
Este cel mai toxic aliment din lume, dar românii îl consumă ca pe o delicatesă
14 aprilie 2019




Din aceeaşi categorie:
Consumul de iaurturi cu vanilie îi face pe oameni fericiţi
(21 noiembrie 2015)
200 vizualizări
Delicatese din Maramureş, dar şi din Turcia şi Grecia, la piaţa de sezon "Crăciunul în Bucate", din Capitală
(12 decembrie 2014)
125 vizualizări
Yell Wolf Pub te aşteaptă cu „Meniul zilei”. Ştii să prepari „Ciorba de perişoare”?
(24 noiembrie 2014)
361 vizualizări
Usturoiul negru, leguma miraculoasă cu efecte fantastice asupra sănătăţii
(13 noiembrie 2014)
383 vizualizări
Cum a ajuns avocado să fie „vedeta” dietelor sănătoase?
(9 martie 2020)
69 vizualizări
Top alimente de consumat când e caniculă!
(1 iulie 2017)
594 vizualizări
Yell Wolf Pub te aşteaptă cu „Meniul zilei”. Află cum se prepară "Aripioare picante"?
(21 noiembrie 2014)
219 vizualizări
Cinci asocieri periculoase de medicamente cu alimente care vă îmbolnăvesc
(18 iunie 2014)
344 vizualizări
Pomelo, fructul care te satură şi te ajută să slăbeşti
(17 ianuarie 2017)
803 vizualizări
Cum se fabrica Eugenia, desertul preferat al românilor VIDEO
(15 februarie 2017)
605 vizualizări
Regimul Dunkan- unul dintre cele mai bune regimuri ale momentului
(28 iunie 2013)
166 vizualizări
Francezii, campioni mondiali la consumul de brânză – 25,9 kg/persoană în 2013
(17 noiembrie 2014)
89 vizualizări
Ce este laptele de aur. Băutura minune care te poate salva
(3 noiembrie 2020)
234 vizualizări
Beneficiile dovleacului
(29 noiembrie 2020)
142 vizualizări
Băuturile pe care un barman nu le-ar comanda niciodată
(25 iunie 2017)
172 vizualizări
Surplus în industria mondială de cacao
(17 martie 2017)
51 vizualizări
”Cel mai bun job din lume” - Ghidul Michelin angajează inspectori de restaurante
(1 mai 2017)
411 vizualizări

Oamenii de stiinta germani au descoperit cea mai veche branza din lume. E

Jocurile de noroc arată la fel în întreaga lume, însă dacă te uiți pe hartă, ai
Ia zi, Bulă, obişnuieşti să fumezi?
Bulă: – Mmm… Aşa şi aşa…
– Dar cât înseamnă „aşa şi aşa”?
– Mmm… Păi cam 4 pachete pe zi.
– Dulciuri mănânci? – Mmm… Aşa şi aşa…
Cam 5 ciocolate pe zi.
– Sărat mănânci?
– Mmm… Aşa şi aşa… Cam o solniţă pe zi pun în mâncare.
– Grăsimi mănânci? – Mmm… Aşa şi aşa…
Cam un kil- două de slană pe zi…
– Prăjit mănânci?
– Mmm… Aşa şi aşa… Pe zi… Cam câte o omletă de 4 ouă şi cartofi prăjiţi, asezonaţi cu cârnaţi
.– Aha… Dar de băut, bei? – A, da! De băut, beau!



„Omul cel mai fericit e cel care-i face fericiţi pe cât mai mulţi oameni.” — Denis Diderot
Curs valutar
2 aprilie 2024

EURO = 4.9705 RON


USD = 4.6276 RON


GBP = 5.8148 RON

Top articole