Ciocolată neagră este extraordinară pentru sănătatea ta atunci când o consumi cu moderaţie, dar în mod regulat. Experţii susţin că îţi protejează inima de bolile cardiovasculare, scade colesterolul rău din sânge, contribuie la îmbunătăţirea funcţiilor creierului, alungă depresia şi anxietatea, îţi conferă un plus de energie şi îţi potoleşte pofta de dulce. Dincolo de aceste beneficii, ciocolata neagră mai are şi alte avantaje. Ea este indicată pentru menţinerea şi îngrijirea frumuseţii.

Ciocolata neagră conţine o cantitate mare de cacao, care la rândul ei are în compoziţie flavonoizi şi substanţe antioxidante. Ştii deja că frumuseţea ta are nevoie de antioxidanţi, altfel lasă loc formării ridurilor şi îmbătrânii premature.

1. Oferă un plus de strălucire părului

În timp ce espresso-ul puternic te poate ajuta să-ţi nuanţezi în mod natural părul, ciocolata neagră te poate ajuta să obţii un plus de strălucire şi elasticitate. O dată pe lună îţi poţi prepara o mască din:

- o tabletă de cicolata neagră

- 1/2 banana medie

- 1 lingura de miere

Pasează foarte bine banana cu o furculiţă sau cu ajutorul unui blender. Pune o oală cu apă pe foc, iar când începe să fiarbă, aşază peste oala un vas mai mic în care pui ciocolată sfărâmată. După ce se topeşte şi se răcoreşte, adăugă mierea şi banana pasată. Obţii o mască delicioasă şi foare sănătoasă pentru părul tău. Aplic-o pe podoabă capilară cât încă este călduţă.

2. Îţi curăţă în profunzime pielea

Ciocolata neagră contribuie la curăţarea în profunzime a pielii, atât prin consum, cât şi prin folosirea unor măşti faciale. Dacă prima variantă este de la sine înţeleasă, pentru a doua ai nevoie de câteva ingrediente:

- jumătate tabletă de ciocolată neagră

- lapte integral, atât cât să formeze o pastă în combinaţie cu ciocolata

- un praf de sare de mare

- un praf de zahăr brun

Masca se obţine prin încălzirea cicolatei în bain-marie, apoi prin adăugarea laptelui, a sării şi a zahărului. Aplică conţinutul pe faţă cu mişcări circulare.

3. Previne depigmentarea pielii

Expunerile lungi şi dese la soare pot duce la apariţia depigmentării pielii, afecţiune care nu doare, însă devine inestetică, întrucât pielea nu mai are o nuanţă uniformă. Consumul regulat de ciocolată neagră previne depigmentarea pielii, după cum arată un studiu publicat în Journal of Nutrition. Pielea devine mai catifelată şi se menţine hidratată mai mult timp, cu ajutorul tabletei de ciocolată neagră.

4. Amâna apariţia ridurilor

Medicii susţin că principala cauză a apariţiei ridurilor o reprezintă scăderea producţiei de colagen şi elastină. Datorită antioxidanţilor şi ingredientelor active, ciocolata neagră amână apariţia ridurilor, menţine elasticitatea şi prospeţimea pielii şi contribuie la regenerarea celulară.

5. Întăreşte smaltul dinţilor

Vrei să ai un zâmbet atrăgător şi irezistibil? Consumă ciocolată neagră. Acest desert amărui conţine o substanţă numită teobromină, despre care experţii spun că poate întări smaltul dinţilor. Aşadar, în loc să consumi bomboane care îţi strică dantura, consuma ciocolată neagră şi bucură-te de toate beneficiile pe care aceasta le are pentru frumuseţea ta.

 

Sursa: ele.ro