Chardonnay-ul este considerat a fi regele vinurilor albe, iar motivul pentru popularitatea acestui soi de vin este gustul complex şi aroma sa distinctă.
Deseori miroase a mere, citrice, piersici sau fructe exotice. Este printre puţinele soiuri de vinuri albe care se pretează la a fi păstrate în butoaie de stejar, care îi conferă o aromă aparte. Fiecare Chardonnay îşi are particularităţile sale date de componenta solului în care a crescut via respectivă, de numărul de zile însorite de care a avut parte în acel an şi nu în ultimul rând trăsături particulare obţinute prin procesul de vinificare.
Chardonnay este deobicei un vin sec şi se recomandă a fi consumat cu preparate culinare din carne de pui, peşte sau fructe de mare. Dintre brânzeturile care se portivesc cu Chardonnay - ul amintesc câteva dintre sortimentele cremoase, nematurate cum sunt Brie, brânză Cheddar sau vreun alt fel de brânză de vacă sau de capră, cremos şi cu o aromă fină.
Chardonnay-ul trebuie servit rece la o temperatură aproximativă de 9 - 10 grade. Cele mai multe tipuri de vin Chardonnay nu se pretează învechirii, există totuşi cazuri când acestea pot fi păstrate până la o perioadă cuprinsă între 5 şi 10 ani. Pentru că este un vin special, Chardonnay -ul este printre soiurile cărora le este destinat un anumit tip de pahare şi un anumit tip de sticlă pentru a fi îmbuteliat. Formă specială a paharelor permite celui care degustă vinul să simtă cât mai bine toate nuanţele vinului, iar designul deosebit al sticlei, care este mai lată la baza decât sticlele obişnuite fac ca acest sortiment să iasă în evidenţă.
Cu ce mâncare se potriveşte Chardonnay-ul?
28 septembrie 2013





Din aceeaşi categorie:
Vâscul: leacul din grădină
(25 decembrie 2014)
1027 vizualizări
Medicul nutriţionist Mihaela Billic: Alimentul care “ne roade precum rugina”
(7 ianuarie 2018)
789 vizualizări
Ciocolata nu îngraşă!
(16 noiembrie 2013)
205 vizualizări
Consumul de iaurturi cu vanilie îi face pe oameni fericiţi
(21 noiembrie 2015)
200 vizualizări
Sfecla roşie, un miracol pentru sănătate
(2 februarie 2014)
226 vizualizări
Berea are un efect mai bun împotriva durerii decât paracetamolul!
(10 februarie 2019)
165 vizualizări
Stufat de peşte
(4 aprilie 2015)
525 vizualizări
Top 7 alimente care ne pun viaţa în pericol. Le mănânci frecvent, dar nu ştii cât de periculoase sunt!
(13 august 2019)
1149 vizualizări
Salata verde din supermarket, mai periculoasă decât un hamburger
(9 ianuarie 2015)
289 vizualizări
Secretele ouălor
(8 iulie 2013 - Clara ION)
253 vizualizări
5 motive pentru care e bine să consumăm ridichi
(6 martie 2016)
174 vizualizări
Spune-mi ce fel de cafea bei ca să îţi spun cine eşti
(22 septembrie 2013)
280 vizualizări
Alimente pe care nu ar trebui să le mai cumperi
(15 martie 2017)
548 vizualizări
Conopidă pane
(12 noiembrie 2013)
177 vizualizări
Alertă alimentară: Ouă contaminate cu o substanţă chimică periculoasă pentru oameni au ajuns în consum
(11 ianuarie 2019)
132 vizualizări
Cele mai toxice 5 alimente pe care le consumăm foarte des. Se poate intra din comă din cauza lor!
(3 iulie 2020)
1082 vizualizări
Ştiai că le poţi prepara şi la grătar?
(11 iulie 2013 - Clara ION)
232 vizualizări

Oamenii de stiinta germani au descoperit cea mai veche branza din lume. E

Jocurile de noroc arată la fel în întreaga lume, însă dacă te uiți pe hartă, ai
Ia zi, Bulă, obişnuieşti să fumezi?
Bulă: – Mmm… Aşa şi aşa…
– Dar cât înseamnă „aşa şi aşa”?
– Mmm… Păi cam 4 pachete pe zi.
– Dulciuri mănânci? – Mmm… Aşa şi aşa…
Cam 5 ciocolate pe zi.
– Sărat mănânci?
– Mmm… Aşa şi aşa… Cam o solniţă pe zi pun în mâncare.
– Grăsimi mănânci? – Mmm… Aşa şi aşa…
Cam un kil- două de slană pe zi…
– Prăjit mănânci?
– Mmm… Aşa şi aşa… Pe zi… Cam câte o omletă de 4 ouă şi cartofi prăjiţi, asezonaţi cu cârnaţi
.– Aha… Dar de băut, bei? – A, da! De băut, beau!



„Omul cel mai fericit e cel care-i face fericiţi pe cât mai mulţi oameni.” — Denis Diderot
Curs valutar
2 aprilie 2024

EURO = 4.9705 RON


USD = 4.6276 RON


GBP = 5.8148 RON

Top articole