Chardonnay-ul este considerat a fi regele vinurilor albe, iar motivul pentru popularitatea acestui soi de vin este gustul complex şi aroma sa distinctă.
Deseori miroase a mere, citrice, piersici sau fructe exotice. Este printre puţinele soiuri de vinuri albe care se pretează la a fi păstrate în butoaie de stejar, care îi conferă o aromă aparte. Fiecare Chardonnay îşi are particularităţile sale date de componenta solului în care a crescut via respectivă, de numărul de zile însorite de care a avut parte în acel an şi nu în ultimul rând trăsături particulare obţinute prin procesul de vinificare.
Chardonnay este deobicei un vin sec şi se recomandă a fi consumat cu preparate culinare din carne de pui, peşte sau fructe de mare. Dintre brânzeturile care se portivesc cu Chardonnay - ul amintesc câteva dintre sortimentele cremoase, nematurate cum sunt Brie, brânză Cheddar sau vreun alt fel de brânză de vacă sau de capră, cremos şi cu o aromă fină.
Chardonnay-ul trebuie servit rece la o temperatură aproximativă de 9 - 10 grade. Cele mai multe tipuri de vin Chardonnay nu se pretează învechirii, există totuşi cazuri când acestea pot fi păstrate până la o perioadă cuprinsă între 5 şi 10 ani. Pentru că este un vin special, Chardonnay -ul este printre soiurile cărora le este destinat un anumit tip de pahare şi un anumit tip de sticlă pentru a fi îmbuteliat. Formă specială a paharelor permite celui care degustă vinul să simtă cât mai bine toate nuanţele vinului, iar designul deosebit al sticlei, care este mai lată la baza decât sticlele obişnuite fac ca acest sortiment să iasă în evidenţă.
Cu ce mâncare se potriveşte Chardonnay-ul?
28 septembrie 2013





Din aceeaşi categorie:
Proprietăţile neştiute ale dafinului
(2 octombrie 2014)
153 vizualizări
Superstiţii culinare
(17 august 2013)
398 vizualizări
Zece lucruri pe care nu le ştiai despre îngheţată
(29 mai 2018)
1208 vizualizări
Pomelo-regele fructelor
(10 octombrie 2013)
666 vizualizări
Cinci fructe sănătoase pe care să le incluzi cât mai des în alimentaţie
(18 martie 2022)
62 vizualizări
Terapia cu…mămăligă
(7 septembrie 2013)
383 vizualizări
1.000 de kilograme de gălbenuş de ou lichid contaminat cu Fipronil, provenit din Germania, găsite în Timiş
(11 august 2017)
88 vizualizări
Consumul de cafea contribuie la menţinerea greutăţii după un regim de slăbire
(26 noiembrie 2015)
327 vizualizări
Dieta de post, terapie pentru trup şi suflet
(17 noiembrie 2015)
133 vizualizări
Judecătorul de la Masterchef
(4 aprilie 2014)
662 vizualizări
Broccoli te apără de ulcer
(2 ianuarie 2015)
130 vizualizări
Florenţa, paradisul iubitorilor de mâncare
(11 aprilie 2017)
151 vizualizări
Porumbul, plin de vitamine
(29 iulie 2014)
149 vizualizări
Care sunt cele şase lucruri care te influenţează atunci când comanzi de la un restaurant
(9 iunie 2017)
105 vizualizări
Mare atenţie - Greşeala pe care o faci atunci când mănânci pepene şi care te poate îmbolnăvi
(6 august 2018)
1053 vizualizări
"Caviarul vegetal", mazărea care se vinde cu 700 de dolari kilogramul
(5 ianuarie 2014)
181 vizualizări
Alimente care ajută la detoxifierea organismului
(15 iulie 2013 - Clara ION)
183 vizualizări

Oamenii de stiinta germani au descoperit cea mai veche branza din lume. E

Jocurile de noroc arată la fel în întreaga lume, însă dacă te uiți pe hartă, ai
Ia zi, Bulă, obişnuieşti să fumezi?
Bulă: – Mmm… Aşa şi aşa…
– Dar cât înseamnă „aşa şi aşa”?
– Mmm… Păi cam 4 pachete pe zi.
– Dulciuri mănânci? – Mmm… Aşa şi aşa…
Cam 5 ciocolate pe zi.
– Sărat mănânci?
– Mmm… Aşa şi aşa… Cam o solniţă pe zi pun în mâncare.
– Grăsimi mănânci? – Mmm… Aşa şi aşa…
Cam un kil- două de slană pe zi…
– Prăjit mănânci?
– Mmm… Aşa şi aşa… Pe zi… Cam câte o omletă de 4 ouă şi cartofi prăjiţi, asezonaţi cu cârnaţi
.– Aha… Dar de băut, bei? – A, da! De băut, beau!



„Omul cel mai fericit e cel care-i face fericiţi pe cât mai mulţi oameni.” — Denis Diderot
Curs valutar
2 aprilie 2024

EURO = 4.9705 RON


USD = 4.6276 RON


GBP = 5.8148 RON

Top articole