Alimentaţia este foarte importantă, dacă vrei ca organismul tău să funcţioneze corect. Trebuie să înveţi să iei micul dejun în fiecare dimineaţă, iar cafeaua să o bei ulterior.

Dacă te afli la birou, la prânz i-ţi o pauză şi serveşte masa. E foarte important să nu mănânci pe fugă. Iată câteva alimente pe care le poţi consuma la birou şi cu ajutorul cărora vei reuşi să ai un corp sănătos şi să nu iei în greutate:

Pui marinat cu suc de lămâie

Un preparat bun pentru organismul tău şi pe care îl poţi consuma la birou este puiul marinat în suc de lămâie, pe care îl poţi pregăti de seară. Ca să găteşti această reţetă ai nevoie de un piept de pui dezosat, pe care să-l tai sub formă de fâşii subţiri. Adăugă într-un bol trei linguriţe de ulei de măsline, sucul obţinut de la o lămâie şi pune puiul în acest sos. Pune-l în frigider şi lasă-l la macerat toată noaptea, iar dimineaţa găteşte-l pe grill. Îl poţi consuma cu o salată de roşii şi castraveţi.

Peşte cu legume

O altă reţeta pe care o poţi prepara foarte uşor este peştele cu legume. Optează pentru un peşte file şi taie-l fâşii. Aşază-l într-o tavă unsă cu unt, taie câteva ciuperci champignon, adăugă câteva picături de ulei de măsline, condimentele preferate, dar şi o ceapă tăiată solzişori. Introdu tava în cuptorul preîncălzit la 220 grade şi las-o timp de 30 de minute.

Orez cu legume

Orezul cu legume este o mâncare pe care o poţi servi la birou şi care te va ajuta să-ţi păstrezi silueta. Trebuie doar să optezi pentru orez brun, care este bogat în fibre. Aşadar, pune într-o tavă o cană de orez brun, adăugă legumele preferate (ceapă, ardei gras, morcovi, usturoi) tăiate cubuleţe. Condimentează-le cu sare şi piper, adăugă o ceaşcă cu apă şi 2 linguri de ulei de măsline şi introdu tava în cuptorul preîncălzit. Te vei bucura de o mâncare rapidă, ideală pentru a o consuma la birou.

 Salate

Fie că alegi o salată de salată verde cu roşii şi castraveţi sau o salată de pui cu legume sau o salată de varză, vei reuşi să te menţii în formă şi să nu te îngraşi. Alege însă să ţi-o pregăteşti acasă şi să nu adaugi sosuri bogate în calorii. Condimentează cu sare, piper sau suc de lămâie şi te vei bucura de o mâncare sănătoasă, care îţi va potoli foamea.

Fructe

Cel mai uşor mod de a reuşi să-ţi păstrezi greutatea ideală atunci când lucrezi este că de fiecare dată când îţi este foame să mănânci fructe. Spre exemplu, în prima zi a săptămânii, înainte să pleci la birou, treci pe la piaţă şi cumpără-ţi fructele preferate: mere, banane, kiwi, pere sau orice altceva. Păstrează-le la birou şi atunci când te gândeşti să mergi la fast-food-ul din colţ, renunţă şi mănâncă un fruct.