A venit vara şi trebuie să arătăm bine, dar şi să avem o siluetă cât mai suplă. Toate ne dorim să fim sexy în costum de baie şi să avem un corp tonifiat. Pentru acest lucru trebuie să avem un regim echilibrat, să facem sport şi să mâncăm cât mai multe fructe şi legume.

Vara este anotimpul în care putem să consumăm din plin fructe şi legume. Sunt extrem de sănătoase şi ne oferă vitaminele de care organismul nostru are nevoie. Iată o listă de fructe care te ajută să te menţii în formă vara aceasta:

Mere

Înainte de prânz sau de cină, merele contribuie la blocarea absorbţiei grăsimilor în organism. În plus, merele reduc producţia de colesterol cu până la 34%.

Căpşune

Transformă căpşunele într-o gustare sănătoasă şi fără calorii (nu trebuie să adaugi zahăr, frişcă sau alte topping-uri). Fragii conţin acizi graşi omega-3, vitmaina C, fibre şi antioxidanţi.

Kiwi

Una-două bucăţi de kiwi pe zi te ajuta să pierzi în greutate, datorită clorofilei, substanţa care energizează ficatul şi-l ajută să ardă mai repede grăsimile. În plus, kiwi conţine vitamina C şi ajuta plămânii să funcţioneze mai bine, reducând simptome precum wheezing-ul sau respiraţia sacadată cu până la 32%.

 

Cireşe

Renunţă la deserturile grele şi îndreaptă-ţi atenţia spre cireşe. Dulci şi zemoase, aceste fructe au doar 87 de calorii per 140g. În plus, cireşele conţin antioxidanţi care îţi protejează corpul de cancer şi colesterol.

Mango

Bogate în antioxidanţi, fructele de mango conţin proteine şi acizi graşi omega-3. Delicioase şi scăzute în calorii,acestea pot deveni o gustare exotică delicioasă.

Prune

Prunele sunt o sursă bogată de fibre şi vitamina C. Ele pot deveni un desert delicios care suprima pofta de mâncare.

Mure

Campioane la slăbit sunt murele, care conţin doar 62 de calorii per 110g. Cu un conţinut scăzut în zahăr şi fără grăsimi, murele sunt bogate în fibre şi magneziu, care ajuta muşchii să ardă grăsimile. În plus, studiile recente releva faptul că murele au cu 220% mai mulţi antioxidanţi decât broccoli.

Pepene verde

Dacă vrei o gustare care te slăbeşte, pepenele roşu nu poate fi întrecut. Bogat în licopen, pepenele verde ajuta pielea să nu îmbătrânească prematur şi previne afectarea producţiei de colagen.

Pepene galben

Pepenele galben este foarte săţios şi doar două felii te ţin “plin” timp de două ore. În plus, pepenele galben este bogat în vitamina A, o vitamină care scade riscul dezvoltării bolilor cardiovasculare cu până la 33%.

 

Afine

Afinele îmbunătăţesc circulaţia sângelui şi luptă împotriva radicalilor liberi. De asemenea, sunt scăzute în calorii şi le poţi adăuga în iaurtul natural, în terciul de ovăz sau în brioşele din făină integrală.

Smochine

Dacă mama-natură ar face un clasament al super-alimentelor, probabil smochinele s-ar plasa printre primele. Bogate în fibre, potasiu, acid folic şi vitamine, ele sunt idele pentru inimă. Dulci şi scăzute în calorii, smochinele pot fi o gustare sănătoasă şi delicioasă.

Piersici

Renunţă la desert şi optează pentru câteva piersici. O trataţie dulce, fără să-ţi faci procese de conştiinţă că au prea multe calorii. Piersicile şi nectarinele sunt ideale pentru a-ţi opri pofta de “ceva bun”.

 

Pere Bartlett

Cel mai popular soi de pere din lume ajută organismul în procesul de slăbire. Ele stimuleaza hipotalamusul, zona din creier responsabilă cu senzaţia de foame şi declanşare a poftelor.