Pepenii sunt un adevărat simbol culinar al verii, reprezentând o modalitate perfectă de a te racori şi de a servi un desert gustos. Poate nu ştiai, dar pepenele galben este nu doar plin de aromă, ci şi foarte sănătos.

    Pepenele galben conţine o cantitate considerabilă de acid folic, un element important pentru dezvoltarea şi întreţinerea celulelor, precum şi pentru prevenirea anemiei. Deficitul de acid folic poate duce la întârzieri în creşterea intrauterină, defecte congenitale ale nou-născuţilor şi probleme în dezvoltarea psihică şi mintală din primii ani de viaţă. Femeile gravide sau cele care îşi doresc un copil, alcoolicii, pacienţii care iau tratament anti-convulsiv şi persoanele care suferă de anemie ar trebui să consume alimente care să le ofere o cantitate considerabilă de acid folic.

    Continut crescut de carotenoizi

 

    Pepenii galbeni au un nivel ridicat de carotenoizi, pigmenţi galbeni, portocalii sau roşii, sintetizaţi de către plante. Consumul de carotenoizi te poate proteja împotriva bolilor cardiovasculare şi a unor tipuri de cancer. De asemenea, carotenoizii te ajută să ai o vedere mai bună.  

    Aport de vitamina C

 

    Fiind o sursă importantă de vitamina C, pepenele galben te poate ajuta să scapi de problemele cauzate de lipsa acesteia. Vitamina C favorizează creşterea şi repararea ţesuturilor din organism, a tendoanelor şi a vaselor de sânge. Contribuie la formarea colagenului şi acţionează ca antioxidant, stopând îmbătrânirea prematură şi ajutându-te să ai un ten mai frumos şi mai sănătos.

    Sursă de potasiu

 

    Potasiul este un element necesar pentru majoritatea proceselor care au loc în organismul uman. Alături de sodiu, calciu şi magneziu, are un rol central în propagarea energiei în interiorul organismului. De asemenea, potasiul este esenţial pentru buna funcţionare a tractului gastro-intestinal şi contribuie la contracţiile muşchilor şi ale inimii.