Ghimbirul este un condiment de nelipsit din bucătăria chinezească, este versatil şi poate fi folosit şi la deserturi. Nu în ultimul rând trebuie ştiut despre ghmibir că este extrem de sănătos.
Este cunoscut în toată lumea şi are o aromă înţepătoare, uşor dulce şi lemnoasa.
Ceaiul de ghimbir este un bun remediu împotriva durerilor de stomac şi a greţurilor de dimineaţă. În Europa şi America de Nord, este folosit ca mirodeni pentru deserturi, biscuiţi, prăjituri, dar şi la băuturi. În Asia este folosit la toate felurile de mâncare ,de la aperitive şi antreuri,la salate şi murături.
În China,este prezent în majoritatea reţetelor cu carne şi legume în tigaie, iar în Japonia este murat pentru a se servi alături de sushi.
Ghimbirul proaspăt se poate decoji înainte de folosire,dar nu e necesar. Ajunge să fie spălat. Ghimbirul uscat este rădăcina care a fost uscată, măcinata şi a devenit pulbere. Ghimbirul măcinat îşi pierde aroma repede este recomandat să-l folosiţi pe cel proaspăt care poate fi congelat.
Deşi calităţile terapeutice ale rizomului de ghimbir erau cunoscute deja, cercetătorii occidentali nu au început să studieze cu atenţie efectele acestei plante de excepţie decât de la începutul anilor ‘80.
Nenumărate leacuri tradiţionale folosesc ghimbirul pentru combaterea febrei, durerii şi a stărilor de greaţă. Astăzi, sunt deja dovedite nenumărate efecte terapeutice, iar ghimbirul a pătruns cu succes şi în cosmetică. Responsabil pentru acest succes este în primul rând conţinutul de gingerol, shogaol şi zingerol al rizomilor de ghimbir, care stimulează circulaţia sângelui, activează metabolismul, te ajută să arzi grăsimile, regenerează pielea şi prezintă o acţiune puternic antioxidanta.
Este folosit împotriva durerilor de stomac, pentru uşurarea digestiei, în cazul senzaţiilor de vomă, al răului de avion sau de mare, al balonărilor abdominale şi al durerilor de ficat, dar şi pentru reducerea nivelului de colesterol şi pentru tratatarea bolilor de inimă.
Ceaiul de ghimbir, dar şi praful de ghimbir adăugat la o cană de lapte cald, este un remediu ideal în cazul răcelilor, pentru calmarea inflamaţiilor gâtului, a congestiei respiratorii, a sinuzitei şi a răguşelii, pentru scăderea febrei şi eliminarea mucozităţilor, iar împotriva astmului cele mai bune efecte se obţin cu tinctura de ghimbir.
În bucătărie ghimbirul este foarte apreciat pentru aroma şi iuţeală sa, fiind folosit în nenumărate reţete.
Ghimbirul, sănătatea din bucătăria chinezească
30 septembrie 2013
- citeşte totul despre:
- antioxidanta,
- balonarilor,
- grasimile,
- gingerol,
- ghimbir,
- ghimbirul,
- senzatiilor,
- ceaiul,
- chinezeasca


Din aceeaşi categorie:
LIDL, prins într-un scandal de proporţii! Cum au ajuns sute de mii de ouă să fie contaminate cu substanţe toxice
(5 august 2017)
725 vizualizări
Varza murată şi beneficiile asupra organismului
(1 ianuarie 2014)
284 vizualizări
Delicatese din Maramureş, dar şi din Turcia şi Grecia, la piaţa de sezon "Crăciunul în Bucate", din Capitală
(12 decembrie 2014)
125 vizualizări
Leguma care se scumpeşte iarna asta. Românii nu-şi vor mai permite să o cumpere zilnic
(16 octombrie 2020)
92 vizualizări
Vinetele - izvor de vitamine
(16 august 2013 - Cristina IANCU)
205 vizualizări
Cât de periculoasă este margarina cu aromă de unt
(16 august 2017)
1330 vizualizări
Coaja mărului ascunde cele mai importante vitamine
(21 februarie 2014)
749 vizualizări
Ce vinuri s-au băut la Oscaruri
(28 februarie 2017)
76 vizualizări
Românii cumpără zilnic otravă cu 1 leu
(8 martie 2015)
307 vizualizări
Ceaiuri care provoacă somnolenţă
(21 august 2015)
1138 vizualizări
E-urile sunt mai dăunătoare decât se credea: ce alimente trebuie evitate pentru a nu creşte în greutate
(6 septembrie 2017)
539 vizualizări
"MasterChef" a împlinit 25 de ani
(3 iulie 2015)
92 vizualizări
Vinete bulgăreşti
(23 octombrie 2014)
349 vizualizări
Regimul Dunkan- unul dintre cele mai bune regimuri ale momentului
(28 iunie 2013)
166 vizualizări
Alimentele procesate, duşmanul pe care-l tolerăm
(28 iunie 2013)
122 vizualizări
Banane la micul dejun, o idee cât se poate de proastă
(23 februarie 2016)
214 vizualizări
Studiu: La fast-food mai curat ca în restaurantele cu stele Michelin
(12 februarie 2018)
955 vizualizări

Oamenii de stiinta germani au descoperit cea mai veche branza din lume. E

Jocurile de noroc arată la fel în întreaga lume, însă dacă te uiți pe hartă, ai
Ia zi, Bulă, obişnuieşti să fumezi?
Bulă: – Mmm… Aşa şi aşa…
– Dar cât înseamnă „aşa şi aşa”?
– Mmm… Păi cam 4 pachete pe zi.
– Dulciuri mănânci? – Mmm… Aşa şi aşa…
Cam 5 ciocolate pe zi.
– Sărat mănânci?
– Mmm… Aşa şi aşa… Cam o solniţă pe zi pun în mâncare.
– Grăsimi mănânci? – Mmm… Aşa şi aşa…
Cam un kil- două de slană pe zi…
– Prăjit mănânci?
– Mmm… Aşa şi aşa… Pe zi… Cam câte o omletă de 4 ouă şi cartofi prăjiţi, asezonaţi cu cârnaţi
.– Aha… Dar de băut, bei? – A, da! De băut, beau!



„Omul cel mai fericit e cel care-i face fericiţi pe cât mai mulţi oameni.” — Denis Diderot
Curs valutar
2 aprilie 2024

EURO = 4.9705 RON


USD = 4.6276 RON


GBP = 5.8148 RON

Top articole