Ghimbirul este un condiment de nelipsit din bucătăria chinezească, este versatil şi poate fi folosit şi la deserturi. Nu în ultimul rând trebuie ştiut despre ghmibir că este extrem de sănătos.
Este cunoscut în toată lumea şi are o aromă înţepătoare, uşor dulce şi lemnoasa.
Ceaiul de ghimbir este un bun remediu împotriva durerilor de stomac şi a greţurilor de dimineaţă. În Europa şi America de Nord, este folosit ca mirodeni pentru deserturi, biscuiţi, prăjituri, dar şi la băuturi. În Asia este folosit la toate felurile de mâncare ,de la aperitive şi antreuri,la salate şi murături.
În China,este prezent în majoritatea reţetelor cu carne şi legume în tigaie, iar în Japonia este murat pentru a se servi alături de sushi.
Ghimbirul proaspăt se poate decoji înainte de folosire,dar nu e necesar. Ajunge să fie spălat. Ghimbirul uscat este rădăcina care a fost uscată, măcinata şi a devenit pulbere. Ghimbirul măcinat îşi pierde aroma repede este recomandat să-l folosiţi pe cel proaspăt care poate fi congelat.
Deşi calităţile terapeutice ale rizomului de ghimbir erau cunoscute deja, cercetătorii occidentali nu au început să studieze cu atenţie efectele acestei plante de excepţie decât de la începutul anilor ‘80.
Nenumărate leacuri tradiţionale folosesc ghimbirul pentru combaterea febrei, durerii şi a stărilor de greaţă. Astăzi, sunt deja dovedite nenumărate efecte terapeutice, iar ghimbirul a pătruns cu succes şi în cosmetică. Responsabil pentru acest succes este în primul rând conţinutul de gingerol, shogaol şi zingerol al rizomilor de ghimbir, care stimulează circulaţia sângelui, activează metabolismul, te ajută să arzi grăsimile, regenerează pielea şi prezintă o acţiune puternic antioxidanta.
Este folosit împotriva durerilor de stomac, pentru uşurarea digestiei, în cazul senzaţiilor de vomă, al răului de avion sau de mare, al balonărilor abdominale şi al durerilor de ficat, dar şi pentru reducerea nivelului de colesterol şi pentru tratatarea bolilor de inimă.
Ceaiul de ghimbir, dar şi praful de ghimbir adăugat la o cană de lapte cald, este un remediu ideal în cazul răcelilor, pentru calmarea inflamaţiilor gâtului, a congestiei respiratorii, a sinuzitei şi a răguşelii, pentru scăderea febrei şi eliminarea mucozităţilor, iar împotriva astmului cele mai bune efecte se obţin cu tinctura de ghimbir.
În bucătărie ghimbirul este foarte apreciat pentru aroma şi iuţeală sa, fiind folosit în nenumărate reţete.
Ghimbirul, sănătatea din bucătăria chinezească
30 septembrie 2013
- citeşte totul despre:
- antioxidanta,
- balonarilor,
- grasimile,
- gingerol,
- ghimbir,
- ghimbirul,
- senzatiilor,
- ceaiul,
- chinezeasca


Din aceeaşi categorie:
Alivancă- o reţetă uitată
(29 noiembrie 2020 - Cristina IANCU)
3050 vizualizări
Două vinuri româneşti, în topul celor mai bune 200 de băuturi din lume
(19 iunie 2014)
203 vizualizări
Magiunul de Topoloveni, promovat în Elveţia, Norvegia şi Rusia până în 2016
(14 septembrie 2013)
91 vizualizări
UE vrea să interzică shaorma. Ingredientele considerate nesigure de specialişti
(4 decembrie 2017)
1061 vizualizări
Porumbul, plin de vitamine
(29 iulie 2014)
144 vizualizări
Un tip de ceai poate scădea riscul de dezvoltare a diabetului de tip II
(3 martie 2015)
149 vizualizări
Prea multă pâine poate duce la depresie
(9 august 2015)
65 vizualizări
Produsele de patiserie, popcornul şi mezelurile vor dispărea de pe piaţă până în 2021
(7 mai 2019)
518 vizualizări
Banane la micul dejun, o idee cât se poate de proastă
(23 februarie 2016)
210 vizualizări
Bananele te scapă de mahmureală
(23 iulie 2013 - Clara ION)
1164 vizualizări
Alimentele care îţi strică nivelul de calciu din corp. Din păcate, toţi românii le consumă foarte des
(5 octombrie 2020)
179 vizualizări
Nestle, în mijlocul unui scandal uriaş: Gigantul elveţian, acuzat că a vândut apă de la robinet, sub numele unui brand premium
(20 august 2017)
282 vizualizări
Zece lucruri pe care nu le ştiai despre îngheţată
(29 mai 2018)
1194 vizualizări
Pericolul neştiut din cel mai gustos fruct! Cercetătorii avertizează: un banal grapefruit te poate ucide
(4 februarie 2020)
280 vizualizări
Gogoşi pripite
(10 decembrie 2014)
244 vizualizări
Vinete gratinate cu roşii şi brânzeturi rase
(8 iulie 2013 - Clara ION)
209 vizualizări
Descoperă alimentul MINUNE care te scapă de boli
(20 iulie 2017)
196 vizualizări

Ingrediente La borşul pescaresc nu se folosesc decât câteva legume: cartofi, ceapă,

Cele mai populare jocuri de cazinou online sunt în continuare cele ca la aparate
Ia zi, Bulă, obişnuieşti să fumezi?
Bulă: – Mmm… Aşa şi aşa…
– Dar cât înseamnă „aşa şi aşa”?
– Mmm… Păi cam 4 pachete pe zi.
– Dulciuri mănânci? – Mmm… Aşa şi aşa…
Cam 5 ciocolate pe zi.
– Sărat mănânci?
– Mmm… Aşa şi aşa… Cam o solniţă pe zi pun în mâncare.
– Grăsimi mănânci? – Mmm… Aşa şi aşa…
Cam un kil- două de slană pe zi…
– Prăjit mănânci?
– Mmm… Aşa şi aşa… Pe zi… Cam câte o omletă de 4 ouă şi cartofi prăjiţi, asezonaţi cu cârnaţi
.– Aha… Dar de băut, bei? – A, da! De băut, beau!



„Omul cel mai fericit e cel care-i face fericiţi pe cât mai mulţi oameni.” — Denis Diderot
Curs valutar
2 aprilie 2024

EURO = 4.9705 RON


USD = 4.6276 RON


GBP = 5.8148 RON

Top articole
-
Brebu- un castel necunoscut!
Publicat la data de 17 februarie 2025
-
O grădină zoologică inedită
Publicat la data de 17 februarie 2025
-
Valentine s Day, o sărbătoare modernă a iubirii cu o istorie tot mai populară la români
Publicat la data de 14 februarie 2025
-
Cum influenţează tehnologia deciziile noastre financiare?
Publicat la data de 17 februarie 2025