Ghimbirul este un condiment de nelipsit din bucătăria chinezească, este versatil şi poate fi folosit şi la deserturi. Nu în ultimul rând trebuie ştiut despre ghmibir că este extrem de sănătos.
Este cunoscut în toată lumea şi are o aromă înţepătoare, uşor dulce şi lemnoasa.
Ceaiul de ghimbir este un bun remediu împotriva durerilor de stomac şi a greţurilor de dimineaţă. În Europa şi America de Nord, este folosit ca mirodeni pentru deserturi, biscuiţi, prăjituri, dar şi la băuturi. În Asia este folosit la toate felurile de mâncare ,de la aperitive şi antreuri,la salate şi murături.
În China,este prezent în majoritatea reţetelor cu carne şi legume în tigaie, iar în Japonia este murat pentru a se servi alături de sushi.
Ghimbirul proaspăt se poate decoji înainte de folosire,dar nu e necesar. Ajunge să fie spălat. Ghimbirul uscat este rădăcina care a fost uscată, măcinata şi a devenit pulbere. Ghimbirul măcinat îşi pierde aroma repede este recomandat să-l folosiţi pe cel proaspăt care poate fi congelat.
Deşi calităţile terapeutice ale rizomului de ghimbir erau cunoscute deja, cercetătorii occidentali nu au început să studieze cu atenţie efectele acestei plante de excepţie decât de la începutul anilor ‘80.
Nenumărate leacuri tradiţionale folosesc ghimbirul pentru combaterea febrei, durerii şi a stărilor de greaţă. Astăzi, sunt deja dovedite nenumărate efecte terapeutice, iar ghimbirul a pătruns cu succes şi în cosmetică. Responsabil pentru acest succes este în primul rând conţinutul de gingerol, shogaol şi zingerol al rizomilor de ghimbir, care stimulează circulaţia sângelui, activează metabolismul, te ajută să arzi grăsimile, regenerează pielea şi prezintă o acţiune puternic antioxidanta.
Este folosit împotriva durerilor de stomac, pentru uşurarea digestiei, în cazul senzaţiilor de vomă, al răului de avion sau de mare, al balonărilor abdominale şi al durerilor de ficat, dar şi pentru reducerea nivelului de colesterol şi pentru tratatarea bolilor de inimă.
Ceaiul de ghimbir, dar şi praful de ghimbir adăugat la o cană de lapte cald, este un remediu ideal în cazul răcelilor, pentru calmarea inflamaţiilor gâtului, a congestiei respiratorii, a sinuzitei şi a răguşelii, pentru scăderea febrei şi eliminarea mucozităţilor, iar împotriva astmului cele mai bune efecte se obţin cu tinctura de ghimbir.
În bucătărie ghimbirul este foarte apreciat pentru aroma şi iuţeală sa, fiind folosit în nenumărate reţete.
Ghimbirul, sănătatea din bucătăria chinezească
30 septembrie 2013
- citeşte totul despre:
- antioxidanta,
- balonarilor,
- grasimile,
- gingerol,
- ghimbir,
- ghimbirul,
- senzatiilor,
- ceaiul,
- chinezeasca


Din aceeaşi categorie:
Ce boli poţi să iei când bei apă după altcineva şi nu ştii cât de sănătos e
(16 septembrie 2018)
1754 vizualizări
Care sunt fructele şi legumele care conţin concentraţii mari de pesticide
(29 mai 2015)
230 vizualizări
Alimentele pe care le consumăm zilnic, pe cale de dispariţie.
(11 iunie 2019)
113 vizualizări
Sfecla roşie, minunea din bucătărie
(13 noiembrie 2016)
718 vizualizări
„Doggy bags”, obligatorii în restaurantele cu peste 180 de porţii de mâncare pe zi din Franţa
(6 ianuarie 2016)
117 vizualizări
Cum alegem un vin bun?
(6 august 2013)
412 vizualizări
Plachie de crap
(20 iulie 2013 - Clara ION)
186 vizualizări
Produs contaminat cu salmonella comercializat într-un lanţ de magazine din România!
(20 martie 2018)
298 vizualizări
Usturoiul negru, leguma miraculoasă cu efecte fantastice asupra sănătăţii
(13 noiembrie 2014)
380 vizualizări
Fructul zeilor
(27 decembrie 2013)
696 vizualizări
De ce e bine să consumăm fistic cât mai des
(8 noiembrie 2017)
746 vizualizări
Fructe periculoase, depistate într-un lanţ de hipermarketuri
(30 decembrie 2020)
398 vizualizări
Record mondial la cărat halbe de bere
(5 septembrie 2017)
595 vizualizări
Cele mai nesănătoase sucuri
(18 august 2015)
141 vizualizări
Magiunul de Topoloveni, la World Food Moscow 2014
(22 septembrie 2014)
123 vizualizări
Greşeala pe care o fac cele mai multe persoane când beau vin rosé
(20 iunie 2017)
486 vizualizări
Pepenele roşu, desertul ideal în lunile de vară
(8 iulie 2014)
166 vizualizări

Oamenii de stiinta germani au descoperit cea mai veche branza din lume. E

Jocurile de noroc arată la fel în întreaga lume, însă dacă te uiți pe hartă, ai
Ia zi, Bulă, obişnuieşti să fumezi?
Bulă: – Mmm… Aşa şi aşa…
– Dar cât înseamnă „aşa şi aşa”?
– Mmm… Păi cam 4 pachete pe zi.
– Dulciuri mănânci? – Mmm… Aşa şi aşa…
Cam 5 ciocolate pe zi.
– Sărat mănânci?
– Mmm… Aşa şi aşa… Cam o solniţă pe zi pun în mâncare.
– Grăsimi mănânci? – Mmm… Aşa şi aşa…
Cam un kil- două de slană pe zi…
– Prăjit mănânci?
– Mmm… Aşa şi aşa… Pe zi… Cam câte o omletă de 4 ouă şi cartofi prăjiţi, asezonaţi cu cârnaţi
.– Aha… Dar de băut, bei? – A, da! De băut, beau!



„Omul cel mai fericit e cel care-i face fericiţi pe cât mai mulţi oameni.” — Denis Diderot
Curs valutar
2 aprilie 2024

EURO = 4.9705 RON


USD = 4.6276 RON


GBP = 5.8148 RON

Top articole