Menţinerea greutăţii după un regim de slăbire este adesea cea mai complicată parte a întregului proces de scădere în greutate. Un nou studiu pune în evidenţă rolul cafelei în păstrarea siluetei, scrie marţi metronews.fr.

Cei care au ţinut un regim de slăbire ştiu ce însemnătate are lupta cu kilogramele, dar şi mai greu este să menţii greutatea obţinută în timpul regimului după încheierea dietei. Problema stabilizării greutăţii este adesea spinoasă şi în majoritatea cazurilor procesul de slăbire eşuează în această fază.

Modificarea obiceiurilor alimentare pe timp îndelungat este cheia reuşitei, iar un studiu german publicat în revista European Journal of Clinical Nutrition încearcă să demonstreze cum poate fi cafeaua un mijloc pentru menţinerea greutăţii la care se ajunge după un regim de slăbire.

Pentru studiul desfăşurat de o echipă de la Şcoala de Medicină din Hanovra au fost recrutate 494 de persoane, bărbaţi şi femei, toate aceste persoane ţineau o dietă. Au fost examinate obiceiurile lor alimentare înainte, în timpul şi după pierderea în greutate.

Cercetarea a arătat că cei care au băut cafea şi-au menţinut mai bine greutatea. Oamenii de ştiinţă au observat că persoanele care au reuşit cel mai bine să îşi menţină greutatea după un regim, contrar celorlalte, beau regulat cafea, câte două-patru ceşti pe zi.

Se ştia deja că un bun element pentru pierderea greutăţii este cafeina. Cei care consumă cafea au un indice de masă corporală (IMC) mai scăzut decât cei ce se feresc de licoarea neagră. Este totuşi prima oară că este identificat clar rolul cafelei în menţinerea greutăţii după un regim de slăbire.

O cantitate prea mare nu serveşte însă la nimic, ci este chiar dăunătoare pentru sănătate, cercetătorii recomandând să nu se depăşească patru ceşti pe zi, încheie metronews.fr.