Petrolul nu are un lot competitiv, e pe ultimul loc, punctele de la TAS aproape nu mai contează în ierarhia clasamentului, a fost bătută până şi de echipa care în 14 etape nu bătuse pe nimeni, antrenorul tocmai şi-a dat demisia. Dacă JALEA nu defineşte situaţia actuală de la echipa ploieşteană, nu ştiu ce altceva ar face-o.

Jale este şi în sufletul suporterilor, care văd cum Petrolul lor se duce încet, se stinge în bezna care a cuprins fotbalul ploieştean.

Ce e de făcut acum, când am înţeles, în sfârşit, că alţi investitori nu, bani nu prea, lot nici atât?

Dacă Sebi Tudor şi-a dat demisia, deşi nu-l găsesc pe el vinovat pentru ceea ce s-a întâmplat la Petrolul, pe moment trebuie adus un antrenor, unul suficient de nebun încât să nu-i pese că-şi rupe gâtul. Ce ziceţi însă de unul care a sărit la gâtul altora, ca Ionel Ganea? Fostul internaţional ar fi pe lista ploieştenilor şi ar putea ameliora cât de cât situaţia şi cu biciul, acolo unde Sebi Tudor a dat greş cu metodele moderne, cu abordarea mai elegantă.

De fapt, punerea unui antrenor dur pe banca Petrolului este o dorinţă mai veche a conducătorilor clubului. Din acest motiv, de exemplu, s-a întrerupt colaborarea cu Teja şi a fost preferat Selymes.

Dar nu orice dur are succes. Mai ales când durul e de fapt dispus la atâtea compromisuri şi influenţe, încât trece cu vederea, uluitor, faptul că şi-a pus întreaga carieră în pericol!

Pe termen scurt, schimbarea antrenorului ar putea să-i mai mişte niţel pe jucătorii Petrolului. Pe termen mediu şi lung nu ai nicio certitudine.

De fapt, la Petrolul, trebuie reconsiderat totul. Trebuie regândit ceea ce au gândit, în vară, cu picioarele, toţi, de la conducere, la antrenor. Şi, peste toate astea, trebuie să mai şi ai cu ce, în iarnă, când se presupune că echipa ploieşteană va proceda la îmbunătăţirea lotului.

Singura certitudine la Petrolul o reprezintă suporterii. Prezenţi sau nu în tribune, ei vor cânta mereu, pe stadion, pe stradă sau în casă. Chiar dacă la echipa lor de suflet este jale!

Şi din acest motiv, trebuia să aveţi grijă de Petrolul!

Aici nu suntem la Chiajna sau la Voluntari, unde echipa de fotbal e subiect de discuţie între beţivii satului, la cârciuma din centru.

Pfff! Aici am ajuns, până şi astea ne bat!