Tema aceasta cu ruşinea de a fi român este ceva mai nouă! Cam din 1992 încoace când s-a terminat etapa de imbuibare a românilor cu caşcaval din Danemarca şi pulpe americane, dar s-au terminat şi banii. Şi, uite aşa, care nu apucase să plece până atunci a făcut-o după, să împuşte lira şi dolaru' . Cum occidentalii au văzut revoluţiile din ţările socialiste ca un concurs de selecţie forţă de muncă ieftină şi calificată, au ajuns românii să satisfacă cerinţele la praz, arbagic şi căpşune ( filierea germană a sparanghelului apărând ceva mai tărziu ), acceptând mitocăniile izvorâte din superioritatea de plastic a vesticilor.

 

Nu-i bai, şi "exportul" nostru de populaţie a fost cam pestriţ şi aducător de adrenalină pentru unii occidentali, la 3 muncitori noi înţelegând să livrăm şi doi hoţi, la ofertă. După 30 de ani, perioadă în care ne-au bălăcărit ăia de afară cum au vrut şi ne-au pus piedici după cum le-a convenit, se repune pe tapet ideea de a fi ruşinat că eşti român ! Fals !

 

O asemenea idee nu există pentru că important este nu ce se spune ci de către cine se spune. E o picătură chinezească menită să pună naţiunea cu botul pe labe. Şi asta pentru că, anatomic vorbind arătam la fel cu vesticii, şcoala noastră nu crează tâmpiţi cum a zis marele neintrat în Parlament, iar ca medie comportmentala stăm bine. Ceea ce nu convine.

 

Cât despre conducerea ţării.... ce se întâmplă azi demonstrează, dacă mai era cazul că vorbele lui Stalin sunt de mare actualitate : nu contează cine votează, contează cine numără. Ţara a votat ! Şi ce dacă a votat ? De serviciu la numărat se pare că este Germania printr-o doamnă de-i zic ăştia Frau ( aşa o chema-o :)) ) şi care a dat semnalul modernizării României în haită, aşa cum văd externii. Ar fi cam încercarea numărul 122. Păi dacă ştiaţi de la început ce vreţi să faceţi, de ce ne-aţi mai chemat la vot ?!