După panarama de meci cu Botoşaniul, căpitanul Cobrea şi subalternii săi au scos din chiloţi alibiul perfect şi l-au aruncat în tribunele care cântă meci de meci, cu atât mai tare cu cât Petrolul se scufundă mai mult!

De cinci luni n-am văzut banii!, ar fi zis Cobrea, conform unui coleg din presă aflat aproape de galeria lupilor.

Jucătorii au dreptate, chiar sunt neplătiţi de patru-cinci luni. Antrenorul Ionel Gane are şi mai multă dreptate când se simte părăsit de conducere, ştiind foarte bine că orice plată în conturile jucătorilor i-ar fi uşurat şi lui misiunea.

În concluzie, fotbaliştii au dreptul să meargă la patronat să-şi ceară drepturile pentru care au semnat.

Sub nicio formă însă nu au dreptul să facă din asta un scut şi, mai rău, să încerce să ralieze suporterii la cauză, în situaţia în care echipa e în cap şi se duce la vale din cauza jocului lor. În niciun caz, nu poţi să faci asta când iei bătaie cu 4-0, acasă, în faţa suporterilor care te-au sprijinit tot timpul, într-un meci în care a părut că nu vrei să mai joci şi în care ţi-ai semnat sentinţa de retrogradare!

Aşa că, dragă căpitane Cobrea, mâna aia cu degetele răşchirate de nervi cu care ai arătat spre tribună că eşti neplătit de cinci luni să o îndrepţi tu către patronul tău Dan Capră, nu către suporteri!

Pentru că, dacă nu v-aţi prins - tu şi subalternii tăi -, nici fanii Petrolului nu sunt plătiţi (răsplătiţi adică). Şi tot vin şi cântă meci de meci în tribune, ba chiar şi în deplasările cele mai lungi! Tot au crezut în voi. Tot v-au aplaudat pentru nimic şi după meciul ăsta!

Pe ei, de câte luni nu i-aţi “plătit”?

Din acest moment, fotbaliştii ăştia care duc echipa în B nu mai sunt  ai Petrolului nostru, ci, pur şi simplu, angajaţi ai lui Dan Capră. De asemenea, consider că asocierea între numele PETROLUL şi jucătorii, conducătorii şi o parte din antrenorii din actualul sezon este, din acest moment, nepotrivită.