Mai mult “părerolog” pe la televiziuni în ultima vreme, Mihai Stoichiţă revine, se pare, în antrenorat. La Petrolul. A discutat cu oficialii Petrolului şi este tentat să accepte oferta, în primul rând, ca să nu ruginească, după cum s-a exprimat plastic tehnicianul, la Digisport.

”Domnule, m-am dus aseară la meci, la Timişoara-Petrolul, şi am stat cu doi prieteni de-ai mei, cu care, din vorbă în vorbă, am ajuns la discuţii de a veni ca antrenor. Aşa că am discutat, dar a rămas că mai vorbim mâine.

Probabil că mă voi duce. E o provocare, până la urmă, nu vreau chiar să ruginesc. Absolut că se poate evita retrogradarea. Credeţi că e foarte departe retrogradarea de multe echipe? La prima vedere doar, dar multe sunt aproape. În primul şi primul rând, nu pun condiţii, că nu am discutat la modul concret, dar vreau să vă spun că nu poate fi practicabil terenul de pe Ilie Oană. Să ajungi să joci ca Pandurii pe la Turnu Severin... Dar uite, le merge bine”.

Corect. O altă poziţie corectă a lui Stoichiţă a fost aceea că nu a minţit, nu şi-a negat simpatia faţă de actuala FCSB. A adăugat însă că, antrenor fiind la alte echipe, a bătut formaţia lui Gigi Becali pe unde a prins-o:

“Mi-ar face cinste ca suporterii Petrolului să mă considere un fost stelist. Bine, şi actual, dar în momentul în care te implici, s-a terminat. Nu mai e nicio altă echipă, nu mai ai partipris-uri, eşti profesionist. Să nu uite, însă, că fostul stelist Mihai Stoichiţă a bătut Steaua pe unde a prins-o. Problema cea mai importantă e problema banilor. Atâta timp cât la Petrolul au fost bani, au fost şi performanţe. Nu a contat că pe bancă au fost dinamovişti, timişoreni, rapidişti”.

Bun. Au fost două răspunsuri cinstite date de Stoichiţă. Mai departe.

Posibilul tehnician al Petrolului spune că nu ştie ce e aia insolvenţă. Cu siguranţă, va învăţa repede şi, mai mult decât atât, va simţi pe pielea lui că diferenţa dintre teorie şi ceea ce se întâmplă în vestiar şi pe teren este uriaşă.

Iar pe Stoichiţă îl aşteaptă şi alte provocări, decât redresarea echipei pe plan sportiv. Unele care decurg din asta şi invers: potolirea vestiarului, eradicarea debandadei create de anumiţi jucători care nu recunosc practic nicio autoritate.

Trebuie nu doar aduşi cu picioarele pe pământ, ci trântiţi de-a binelea, cu toată forţa. În frunte cu Varga, băieţii ăştia şi-au băgat în cap că sunt prea buni şi, mai ales, că pot face orice. Iar echipa are două victorii toate în TOATE competiţiile, dintre care una cu Unirea Tărlungeni!

Probabil că oficialii Petrolului s-au gândit că Stoichiţă se poate impune prin experienţă şi prin “prezenţă”. Da, dar nu este suficient. La echipa ploieşteană, cineva trebuie să taie în carne vie şi arunce resturile la câini!

Aşa nu se mai poate!

Pe de altă parte, nici pe Stoichiţă nu prea îl recomandă CV-ul. În sensul că, la echipele aflate în suferinţă, nu a avut prea mare succes, vezi mandatele sale la Mioveni şi la Astra. Dar, cine ştie…

Oricum, dacă vine la Petrolul, nu pot decât să-i doresc numai bine!

Disciplină şi rezultate!