De mai bine de o săptămâna televiziunile naţionale au o nouă vedetă. S-a terminat cu Nicoleta Luciu, Simona Senzual sau alte fete frumoase şi atât... Acum vedeta naţională este Izaura Anghel, faimoasa fiică a faimosului Bercea Mondial.

Televiziunile vânează declaraţiile Izaurei, stau şi o păzesc la ieşirea din sediul DNA, o aleargă pe străzi. iar reporterii îi sorb declaraţiile ca şi când ar sta de vorbă cu un laureat al premiului Nobel.

Mi-aş fi dorit ca aceeaşi reporteri să îi alerge pe tinerii care au obţinut şase medalii , cinci de aur şi una de argint, la Olimpiada Balcanică de Matematică pentru Juniori. Aş fi încântată să citesc mai mult despre copiii aceştia care renunţă la cluburi, la plimbări şi la Facebook, pentru a rezolva probleme de matematică.

Oare suntem condamnaţi să umplem ecranele televizoarelor cu non valori care nu au deschis niciodata o carte? Chiar nu putem să schimbăm scara valorilor în ţara asta? De ce nu contează copiii care vin cu medalii valoroase de la tot felul de olimpiade internaţionale, de ce nu contează lansările de carte sau interviurile cu oameni de cultură. Unde au dispărut Ion Caramitru,  Horia Bernea sau Valeriu Matei?

Eu una am decis: din clipa de faţă, când Izaura apare la televizor voi schimba canalul!