Falimentul Petrolului obligă la găsirea unei soluţii. De fapt, nu trebuie să căutăm o soluţie oarecare, ci SOLUŢIA CORECTĂ care să asigure lucrul cel mai de preţ: continuitatea. Degeaba iei Cupa României, dacă te desfiinţezi în trei ani!

Ceea ce s-a întâmplat la Petrolul e cea mai bună dovadă că deciziile nepotrivite luate pe genunchi duc în cele din urmă la dezastru. Aşa a fost cedarea mărcii fără a fi stipulate criterii de de performanţă, de imagine, de finanţare pe termen lung. Aşa a fost şi aducerea lui Dan Capră de către Vivi Răchită, mai întâi ca interfaţă pentru Walter. Într-o aşa mare grabă încât totul a fost vraişte şi, din cauza asta, mulţi au avut şi au de tras. Cel mai mult, clubul Petrolul, a cărui existenţă a fost întreruptă în vara asta pentru prima dată în istorie.

Bună finalitate, nu??

Deci, cine îndrăzneşte să vină cu un proiect pentru renaşterea Petrolului să facă bine şi să NU se joace cu istoria fotbalului ploieştean, cu numele unei echipe atât de iubite. Cine face un proiect nu poate să vină cu o pagină în dosar şi să completeze restul mai târziu!

Nu oricine poate să facă noul Petrolul, pentru că Petrolul nu e un butic sau o firmuliţă care îşi transportă angajaţii într-o dacie papuc la o "lucrare"!  Care merg azi, iar mâine patronaşul le închide sau le bagă în insolvenţă până la faliment…

Cine construieşte noul Petrolul trebuie să poată plăti angajaţii şi jucătorii, trebuie să asigure performanţa, să respecte suporterii, să aibă o bună conduită şi o imagine nepătată.

Dar, mai ales, trebuie să asigure CONTINUITATEA! 

Petrolul este o dulce povară care cântăteşte atât de greu prin însuşi numele ei încât puţini sunt cei care o pot duce.

Dacă nu am învăţat nimic din experienţa ultimilor trei ani, atunci proiectăm degeaba. Nu va rezista!

Cel mai sigur loc în care poate creşte noul Petrolul este chiar Ploieştiul. Municipalitatea.

Plecând de la lucrul cert că Primăriei Ploieşti îi este interzis prin lege să dea fie şi un leu la o echipă privată, singura modalitate de finanţare de la bugetul local e ca Petrolul să aparţină chiar municipalităţii.

Suporterii asimileaza asta cu ideea de clonă, dar suporterii au strigat Petrolul şi la Petrolul lui Bercea şi la “iechipa mia” CSM FC Ploieşti şi la Petrolul lui Răchită şi la Petrolul lui Capră.

Nu este nicio ironie!  Ideea e că Petrolul nu poate fi în altă parte decât unde sunt suporterii ei, dar trebuie să înţelegem că nu ne putem juca de-a proiectele.

Deci, dacă nu vom găsi varianta privată care să garanteze existenţa şi performanţa, de ce n-am striga Petrolul la Petrolul Ploieştiului?

Doar e al nostru!