Germania. Bavaria, care împreună cu Renania de Nord-Westfalia au raportat cel mai mare număr de cazuri de coronavirus din ţară, limitează întâlnirile la persoanele din doar două gospodării sau grupuri de până la cinci persoane, iar petrecerile şi nunţile pot avea maximum 25 de persoane, dacă se desfăşoară în interior, şi 50 de persoane în aer liber, scrie Reuters. De asemenea, măştile trebuie purtate în zonele publice aglomerate, vizitele la pacienţii din spitale şi rezidenţii din casele de îngrijire vor fi reduse la o singură persoană pe zi. Noile reguli se vor aplica în zonele în care se înregistrează peste 50 de noi infecţii la 100.000 de locuitori într-o săptămână. Germania a raportat marţi 1.821 de noi cazuri, dintre care 412 în Bavaria, potrivit Institutului Robert Koch.

 

Marea Britanie, Premierul Boris Johnson a îndemnat marţi oamenii să lucreze de acasă acolo unde este posibil, pe lângă măsurile anunţate anterior, pentru a stopa magnitudinea unui al doilea val al pandemiei. Noile restricţii vor dura probabil jumătate de an. Marea Britanie a raportat marţi 4.926 de noi cazuri de COVID-19, după ce în ziua precedentă au fost înregistrate 4.368 de îmbolnăviri.

 

Spania a anunţat noi măsuri restrictive pentru populaţie, care se aplică de la începutul săptămânii – călătoriile din şi în 37 de zone din regiunea capitalei Madrid sunt interzise, adunările vor fi limitate la şase persoane, accesul în parcuri şi în zone publice restricţionat, iar unităţile comerciale se închid la ora 22. Restricţiile se aplică în zonele cu peste 1.000 de infecţii la 100.000 de locuitori. Premierul spaniol Pedro Sanchez a declarat că datele arată că la Madrid „rata infecţiei este dublă faţă de nivelul naţional, numărul paturilor de terapie intensivă utilizate este de trei ori mai mare decât în restul ţării”. Creşterea a determinat autorităţile să solicite ajutor armatei pentru a ajuta la lupta împotriva creşterii numărului de infectări şi părţi ale capitalei au fost blocate de proteste.

 

Cehia. Numărul de spectatori la evenimentele sportive va fi redus începând cu 24 septembrie, în timp ce barurile şi restaurantele se vor închide după ora 22:00, potrivit Reuters.

 

 

 

 

Sursa: www.biziday.ro