Daniela, o asistentă medicală infectată cu coronavirus, s-a sinucis de frică să nu răspândească virusul. Avea doar 34 de ani şi lucra într-un spital din cea mai grav afectată zonă a Italiei.

 

O asistentă medicală din Italia s-a sinucis, după ce a fost testată pozitiv cu coronavirus şi s-a temut să nu infecteze şi pe alţii, a anunţat o federaţiei a asitenţilor medicali italieni, citată de Daily Mail.

 

Daniela Trezzi, 34 de ani, a muncit în prima linie împotriva pandemiei de coronavirus, într-un spital din Lombardia, cea mai afectată regiune a Ialiei. Fedraţia Naţională a Asistenţilor Medicali a confirmat moartea femeii şi şi-a exprimat durerea şi spaima, după această tragedie.

 

Federaţia mai spune că Daniela suferea de un stres imens, ea fiind înfricoşată de gândul că a împrăştiat virusul, încercând să ajute la rezolvarea crizei din Italia.

 

Daniela Trezzi lucra la secţia de terapie intensivă a spitalului San Gerardo, din Monza, la aproximativ 15 km de Milano, dar era în carantină după ce fusese testată pozitiv de coronavirus. Pe un grup de asistenţi medicali de pe Facebook se scrie că un episod identic ar fi avut loc la Veneţia, săptămâna trecută.

 

Managerul spitalului San Gerardo a declarat că Daniela era acasă de pe 10 martie, în carantină, dar nu era supravegheată. Poliţia a preluat cazul şi investighează moartea asistentei. Autorităţile au declarat că în Italia 5760 de oameni, personal medical, au fost infectaţi cu coronavirus.

 

 

 

 

Sursa: www.observator.tv