British Museum a dezvăluit că a pierdut în 2011 un inel cu diamante în valoare de 750.000 de lire sterline, fapt care ridică multe semne de întrebare privind securitatea muzeului, scrie The Guardian.

Inelul Cartier a dispărut din muzeul aflat în centrul Londrei, iar circumstanţele sunt neclare. Poliţia a fost chemată, însă autorităţile au decis să nu ducă mai departe cazul.

O altă căutare a avut loc în 2016, deoarece muzeul trebuia să raporteze inelul ca pierdut după cinci ani de la dispariţie.

Bijuteria a fost donată muzeului de o persoană care a dorit să rămână anonimă şi era păstrată într-o colecţie la care publicul nu avea acces.

Mai mulţi experţi spun că dacă obiectul a fost rătăcit înseamnă că managementul este defectuos, iar dacă a fost furat, publicul trebuia informat. Tot ei sunt de părere că, dacă inelul a fost furat, va fi aproape imposibil de găsit, deoarece rata de recuperare a bijuteriilor furate este foarte mică.

Un purtător de cuvânt al British Museum a transmis că au fost făcute cercetări amănunţite la momentul dispariţiei inelului.

”Muzeul ia foarte în serios siguranţa colecţiei. De la acel moment, măsurile de securitate au fost revizuite, la fel şi procedurile de management a colecţiilor şi a investit semnificativ în îmbunătăţirea securităţii proprietăţii”, a adăugat el.