“Măsurile pe care le-am început pe 2 noiembrie nu au fost suficiente. Sistemul de sănătate este supus unei mari tensiuni şi scopul nostru a fost întotdeauna să evităm supraîncărcarea sistemului de sănătate”, a spus Merkel într-o declaraţie după întâlnirea cu cei 16 lideri ai landurilor germane.

 

Doar magazinele esenţiale, cum ar fi supermarketurile şi farmaciile, precum şi băncile sau firmele de utilităţi vor continua să funcţioneze.

 

Şcolile vor fi închise în această perioadă, iar firmelor li se va cere să-şi oprească activitatea dacă nu pot să lucreze cu angajaţii de acasă.

 

Germania se află sub carantină parţială de şase săptămâni, cu baruri şi restaurante închise, în timp ce magazinele şi şcolile au rămas deschise. Unele regiuni au impus deja măsuri mai dure pe măsură ce numărul infecţiilor a crescut.

 

La sfârşitul acestei săptămâni a fost înregistrat un nou record de 29.875 de infectări într-o singură zi şi 585 de decese.

 

“Trebuie să acţionăm urgent. Trebuie să facem mai mult decât era planificat anterior”, a avertizat ministrul Economiei, Peter Altmaier. În timp ce ministrul de Interne Horst Seehofer a spus: “Dacă aşteptăm până la Crăciun, va trebui să ne luptăm cu numărul mare de cazuri luni întregi”.

 

 

 

 

Sursa: www.biziday.ro