Insulele Seychelles au raportat miercuri o creştere record a numărului de infecţii cu coronavirus, în pofida faptului că ţara insulară a vaccinat deja 85% din populaţie, preponderent cu vaccinul chinezesc dezvoltat de Sinopharm, relatează CNN.

 

Ministrul sănătăţii din această ţară a raportat 497 de noi cazuri înregistrate într-o perioadă de 72 de ore după ce la anterioara raportare din 30 aprilie anunţase 314 de noi cazuri.

 

Creşterea recentă a numărului de noi infecţii este cu atât mai îngrijorătoare întrucât anteriorul record de contagieri a fost de 189 de cazuri raportate pe 13 aprilie după care media de noi contagieri raportate scăzuse la sub 100.

 

Recrudescenţa coronavirusului a determinat Centrul pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor din Statele Unite să emită un avertisment de călătorie de nivel 4 împotriva deplasărilor în această ţară dependentă de turism.

 

Autorităţile locale au anunţat introducerea de noi restricţii, închizând şcolile şi evenimentele sportive. Măsurile includ de asemenea interzicerea vizitelor între gospodării şi închiderea devreme a barurilor, potrivit Bloomberg.

 

„În pofida eforturilor excepţionale pe care le depunem, situaţia legată de COVID-19 din ţara noastră este critică acum”, a declarat Peggy Vidot, ministrul sănătăţii din această ţară în cadrul unei conferinţe de presă.

 

Ministrul sănătăţii a anunţat luni închiderea clinicilor medicale de specialitate şi a suspendat operaţiile cu excepţia celor de urgenţă şi a tratamentelor pentru cancer.

 

Noile restricţii au fost anunţate în pofida faptului că 85% din populaţia de aproximativ 98.000 de locuitori ai ţării insulare au fost vaccinaţi cu o doză a unui vaccin anti-Covid şi 62,2% din populaţie a fost vaccinată împotriva coronavirusului şi la rapel.

 

Spre comparaţie, Israel, ţara cu a doua cea mai mare rată de vaccinare împotriva coronavirusului, şi-a inoculat 55,9% din populaţie cu ambele doze ale unui vaccin anti-Covid.

 

Insulele Seychelles au demarat campania de vaccinare anti-Covid a populaţiei pe 11 ianuarie cu doze ale vaccinului dezvoltat de compania chineză Sinopharm, potrivit Reuters.

 

Autorităţile din această ţară au anunţat la momentul respectiv că au primit 50.000 de doze ale acestui vaccin chinezesc ca o donaţie din partea Emiratelor Arabe Unite.

 

 

 

 

Sursa: www.hotnews.ro