Ministrul interimar de interne al Bulgariei, Boiko Raşkov, a oferit mai multe explicaţii în cadrul controlului parlamentar despre un posibil val de migranţi din Afganistan, precum şi despre starea gardului ridicat de câţiva ani la frontiera cu Turcia, transmite Darik, citată de Rador.

 

„Situaţia din Afganistan se schimbă zilnic, iar procesele se reflectă direct asupra presiunii migratorii, care nu vizează doar ţara noastră. Va exista un val de migranţi în Bulgaria, Turcia şi Grecia. Comparativ cu anul trecut, presiunea migratorie a crescut de şase ori. În luna august, creşterea numărului de migranţilor a fost cu 17% mai mare decât în ​​iulie. Ministerul de Interne a desfăşurat o întâlnire cu reprezentanţii altor organe de stat, inclusiv ai serviciilor de informaţii”, a subliniat Raşkov.

 

În ceea ce priveşte situaţia din Bulgaria, ministrul de interne a precizat că gardul de la frontiera cu Turcia a fost inspectat.

 

„Gardul nu a fost deloc întreţinut, în unele locuri există alunecări de teren, găuri, a şi căzut pe alocuri, fiind necesară refacerea lucrării. Acesta reprezintă un obstacol important în calea migranţilor ilegali care vin din Turcia pentru a intra în Bulgaria. Previziunile sunt că, în lunile următoare, presiunea migratorie se va intensifica. Într-o lună, migranţii se vor afla în imediata noastră apropiere”, a afirmat ministrul Raşkov.

 

 

 

Sursa: www.g4media.ro