Destinaţia turistică preferată în 2014 nu mai este Parisul, capitala franceză fiind detronată de Istanbul, potrivit clasamentului stabilit de site-ul de călătorii Trip Advisor, preluat de 20minutes.fr.

Metropola turcă, fostă capitală a Imperiului Otoman, ştie cum să atragă turiştii, plasându-se în clasament înaintea Londrei şi a Romei. ‘Clasamentul se bazează pe aprecierea celor care călătoresc din lumea întreagă. Istanbulul nu este o destinaţie necunoscută pentru francezi, însă este mai exotică pentru chinezi sau americani’, spune Artine Meckertichian, purtător de cuvânt al Trip Advisor în Franţa.

De fapt, exotismul pare a fi unul din elementele de care beneficiază unele din oraşele aflate pe primele 25 de locuri: Hanoi ocupă locul al 8-lea, Budapesta, al 21-lea, iar Lisabona al 23-lea. Oraşul marocan Marrakech ocupă poziţia a şasea, făcând un salt de 13 locuri faţă de clasamentul de anul trecut. Dintre metropolele care constituie destinaţii turistice tradiţionale, New York ocupă locul al 12-lea, Paris, al şaptelea, iar Berlin al 11-lea.

Top 10 destinaţii turistice preferate în 2014, realizat de Tripe Advisor, cuprinde, în ordine, Istanbul, Roma, Londra, Beijing, Praga, Marrakech, Paris, Hanoi, Siem Reap (Cambodgia) şi Shanghai.