Numărul persoanelor infectate cu noul coronavirus continuă să creacă la nivel global, dar mai ales în Europa. În Statele Unite, statisticile spun că 25% dintre cei testaţi pozitiv sunt asimptomatici, în timp ce în Islanda procentul este 50%.

 

Specialiştii arată că 25-50% dintre pacienţii care au acest virus nu prezintă niciun fel de simptome, motiv pentru care răspândirea blii este extrem de rapidă.

 

Directorul CDC, medicul Robert Redfield a confirmat procentul îngrijorător. În urma acestor informaţii, pentru a limita răspândirea virusului, autorităţile şi cadrele medicale au schimbat strategia de prevenire.

 

În prima fază a epidemiei cetăţenii au fost sfătuiţi să nu poarte măşti, pentru că nu aduc niciun beneficiu, ele fiind folositoare doar doctorilor care sunt expuşi în mod direct sau purtătorilor, informează CNN.

 

Însă de când a fost descoperit numărul persoanelor asimptomatice, în Statele Unite şi ale câteva ţări autorităţile au declarat că cel mai responsabil din partea cetăţenilor ar fi să poarte măşti, din cauza faptului că pot fi purtători de virus fără a ştii.

 

Purtarea măştii este una dintre măsurile de prevenire şi limitare pentru răspândirea anumitor boli respiratorii, inclusiv cea determinată de noul coronavirus. Cu toate acestea, doar utilizarea unei măşti nu este suficientă pentru a asigura un nivel adecvat de protecţie şi ar trebui adoptate şi alte măsuri la fel de relevante. Folosirea măştii trebuie combinată cu igiena adecvată a mâinilor şi cu alte măsuri de prevenire şi control a transmiterii noului coronavirus de la om la om.

 

 

Sursa: www.viva.ro