Medicii din Franţa alertează asupra unor posibile simptome noi ale COVID-19, printre care se numără apariţia unor pete roşii pe piele, de cele mai multe ori dureroase, şi a unor leziuni temporare de urticarie.

 

După simptomele precum probleme respiratorii sau pierderea gustului şi mirosului, infecţia cu noul coronavirus poate prezenta şi manifestări cutanate, relatează BMF TV.

 

Sindicatul Naţional al Dermatologilor-Venerologi (SNDV) din Franţa avertizează asupra unor noi posibile simptome ce se pot vedea pe piele în cazul infectării cu COVID-19.

 

Printre acestea se enumeră: acrosindroame (pseudo-degerării la extremităţi), apariţia bruscă a unor pete roşii pe corp şi a unor episoade trecătoare de urticarie.

 

Medicii recomandă ca la apariţia acestor simptome să se consulte cât mai repede un medic specialist.

 

Astfel, analiza numeroaselor cazuri raportate SNDV arată că aceste simptome ar putea fi asociate cu noul coronavirus.

 

Alte simptome noi asociate cu COVID-19

 

Pierderea mirosului şi a gustului reprezintă noi simptome pe care specialiştii le asociază cu COVID-19, conform unei analize publicate de Reuters.

 

De asemenea, cercetătorii de la Henry Ford Health System din Detroit, Michigan, au raportat primul caz de encefalopatie hemoragică necrotizantă asociată cu noul coronavirus.

 

“Pe măsură ce numărul de pacienţi infectaţi cu COVID-19 creşte la nivel mondial, cercetătorii ar trebui să urmărească şi starea psihică a acestora”, sfătuiesc clinicienii într-un raport publicat la 31 martie, potrivit MedScope.

 

 

 

Sursa: www.stirileprotv.ro