După ce în secolul XXI angajaţii unui cinematoraf din Capitală i-au spus unei mame care îşi creşte singură copiii că o familie este formată din doi adulţi şi doi copiii, reprezentanţii instituţiei au lansat noile pachete de bilete pentru familii, de care pot beneficia inclusiv cele monoparentale

Cinematograful Hollywood Multiplex din Capitală a lansat noi pachete de bilete pentru familii, de care pot beneficia inclusiv cele monoparentale. Măsura vine după ce Raluca Zdrobiş, o mamă singură cu doi copii, a acuzat cinematograful de discriminare. Concret, vânzătoarea nu a acceptat să-i acorde pachetul Family pe motiv că familia acesteia este cu un singur adult.

„Oricâte argumente aduceam, doamna de la bilete a rămas fermă pe poziţii. Nici supervizoarea, sau cine era cealaltă angajată care a intervenit, nu s-a lăsat înduplecată de explicaţiile mele. Replica ei a fost de milioane: «Doamnă, nu înţelegeţi că nu există familii cu un singur adult? Familia are doi adulţi şi unul sau doi copii sau, în cazuri mai rare, mai mult de doi».

Faptul că în 2018 încă avem gândirea îngustă, măruntă, urâtă şi rea mi-a lăsat un gust amar. Angajaţii Hollywood Multiplex mi-au spus că noi nu suntem o familie“, a scris Raluca Zdrobiş, duminică, pe blog.

Câteva ore mai târziu, reprezentanţii Cinematografului şi-au cerut scuze. Mai mult, aceştia au lansat, luni, o nouă ofertă de bilete pentru familii, care pot fi cumpărate inclusiv de cele cu un singur părinte.

„Începând din data de 7 mai 2018, Hollywood Multiplex inaugurează o nouă gamă de pachete Family inspired by Raluca. Aceasta conţine trei tipuri de pachete, iar unul dintre ele este conceput special pentru a răspunde nevoilor familiilor monoparentale şi grupurilor ce includ un singur adult. Noile pachete sunt un răspuns la ecoul emoţional pe care mesajul Ralucăi Zdrobiş l-a avut asupra noastră", a afirmat Gianina Ciobanu, managerul cinematografului.