Insula sud-coreeană Jeju are toate meritele pentru a fi numită “insula iubirii”, oferind o ambianţă şi scene pentru toate gusturile, de la romantism idilic la un pronunţat erotism, comentează EFE.

La distanţă de numai o oră cu avionul de la Seul, insula Jeju a fost timp de generaţii destinaţia preferată pentru luna de miere în Coreea de Sud, datorită naturii sale exuberante şi climei semitropicale, foarte căutată într-o ţară care suportă temperaturi extreme pe timp de iarnă. Majoritatea perechilor sud-coreene aleg această destinaţie idilică, iar fotografiile de aici îi însoţesc toată viaţa.

Instalarea pe insula scăldată de apele Mării Galbene a parcului tematic "Jeju Loveland" a revoluţionat conceptul de destinaţie turistică prin excelenţă din Coreea de Sud.

Aici nu sunt personaje din poveşti sau din desene animate, ci peste o sută de mari sculpturi reprezentând posturi erotice, create de studenţi de la facultatea de arte de la Universitatea Hongik (Seul), expuse într-o incintă foarte îngrijită, decorată cu fântâni, grădini şi flori. Unele dintre figuri par a se lua la întrecere cu Kama Sutra.

Vizitele în "parcul tematic al sexului" sunt interzise celor care nu au împlinit vârsta de 18 ani. Ele nu pot dura mai mult de 40 de minute în timpul zilei şi 50 de minute noaptea. Parcul se deschide la ora 09:00 şi se închide la miezul nopţii.

Toate statuile sunt însoţite de un mic comentariu umoristic. Se pot vedea, de asemenea, înregistrări video, aplicaţii interactive, expoziţii cu conţinut sexual. Pentru familii, totul a fost gândit în acest original parc: la intrare există un loc special unde copiii rămân cât timp părinţii se bucură de plimbare.

"Jeju Loveland", situat în apropierea aeroportului de pe insulă, a devenit şi un pol de atracţie turistică pentru străini, mai ales pentru cei proveniţi din foarte apropiata Japonie. Potrivit organizatorilor, "Jeju Loveland" rupe cu tabuurile legate de sex, iar vizitatorul "poate aprecia frumuseţea naturală a sexualităţii".

Insula Jeju este considerată una dintre principalele atracţii turistice din lume, cu peste şapte milioane de vizitatori pe an. Printre curiozităţi se numără şi "bunicile scafandru", femei dintre care unele au chiar şi 80 de ani şi care continuă să se scufunde în mare, căutând, printre altele, alge.

Insula Jeju este şi habitatul natural a peste două mii de specii şi atrage, de asemenea, prin peisajul său vulcanic. Hallasan, principalul munte al insulei, este un vulcan stins din care cu secole în urmă au curs râuri de lavă.