Oamenii de ştiinţă au identificat un nou simptom timpuriu al infecţiei cu noul coronavirus. Este vorba despre durerea de ochi, cu care s-ar fi confruntat mai mulţi pacienţi, potrivit experţilor.
 
Dacă tusea persistentă, febra ori pierderea gustului şi a mirosului au fost considerate simptome principale ale infecţiei cu noul coronavirus încă de la începutul pandemiei, acum, experţii au identificat un nou simptom, şi anume durerea de ochi.
 
Potrivit unui studiu realizat de Universitatea Anglia Ruskin, la care au participat 83 de bolnavi de Covid-19, sensibilitatea la lumină, cunoscută şi sub numele de fotofobie, este simptom al infecţiei cu virusul SARS-CoV-2, potrivit Daily Star.
 
Potrivit acestui studiu, sensibilitatea la lumină a fost identificată în rândul a 18 la sută dintre pacienţi. De asemenea, 17% au experimentat mâncărime a ochilor şi 16% au prezentat dureri.
 
Până acum, cercetătorii au afirmat că infecţia cu virusul SARS CoV-2 poate determina infecţii oculare, precum conjunctivită. În plus, Academia Americană de Oftalmologie a arătat că unul din trei pacienţi bolnavi de coronavirus au dezvoltat conjunctivită.
 
 
 
 
 
Sursa: www.digi-world.tv