Dacă te gândeşti să îţi petreci vacanţa în Turcia, iată care sunt regulile de care trebuie să ţii cont.

 

Tot mai multe ţări din întreaga lume încep să îşi redeschidă graniţele pentru turişti. Pandemia de coronavirus a afectat multe ramuri ale economiei, turismul fiind una dintre ele. Aşa că, statele încearcă acum să compenseze pierderile suferite în ultimele trei luni. Una dintre aceste ţări este Turcia, unde turismul asigură într-un an până la 12% din Produsul Intern Brut.

 

În cazul în care te hotărăşti să îţi petreci vacanţa din această vară în Turcia, trebuie să ştii că administratorii unităţilor de cazare au impus o serie de de măsuri pentru a preveni răspândirea noului coronavirus. Iată care sunt acestea:

 

  • La intrarea în complex îţi va fi măsurată temperatura.
  • Vei primi dezinfectant pentru mâini şi mască de protecţie.
  • Bagajele vor fi dezinfectate înainte de a intra în hotel.
  • Înregistrarea la cazare se va face doar în aer liber, nu în cadrul recepţiei.
  • Mobilierul şi spaţiile comune vor fi dezinfectate permanent.
  • Toate activităţile vor fi planificate având în vedere respectarea distanţării sociale.

Începând cu 15 iunie, Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a anunţat că a fost eliminată obligativitatea carantinei sau autoizolării la domiciliu pentru românii care vin din anumite ţări din Europa. Pe această listă se aflau următoarele state: Austria, Bulgaria, Cehia, Cipru, Croaţia, Confederaţia Elveţiană, Germania, Grecia, Islanda, Letonia, Liechtenstein, Lituania, Malta, Norvegia, Slovacia, Slovenia şi Ungaria.

 

Această listă va fi actualizată săptămânal, şi vor putea şi eliminate sau adăugate ţări, în funcţie de evoluţia situaţiei epidemiologice din zonele respective.

 

 

 

Sursa: www.elle.ro