„Forţele noastre de securitate nu sunt antrenate şi nu ştiu cum să se comporte şi cum să vorbească cu femeile”, a declarat purtătorul de cuvânt al talibanilor

 

Talibanii le-au dat ordin femeilor afgane să nu iasă din casă până când situaţia nu se va mai domoli, motivând că, în acest moment, acestea s-ar afla în pericol, informează BBC.

 

Talibanii susţin că „este vorba despre o procedură temporară”

Zabihullah Mujahid, purtătorul de cuvânt al talibanilor, a declarat că, în acest caz, vorbim despre o procedură temporară ce se va aplica tuturor femeilor din Afganistan, cele care erau obişnuite să circule în afara locuinţei, fiind în câmpul muncii.

 

„Forţele noastre de securitate nu sunt antrenate şi nu ştiu cum să se comporte şi cum să vorbească cu femeile. Până ce vom avea siguranţă, le cerem femeilor să stea în case”, a mai spus purtătorul de cuvânt, insistând că talibanii nu vor păstra aceste restricţii în mod permanent.

 

În ciuda asigurărilor date de Zabihullah Mujahid, veştile nu sunt dintre cele mai bune în Afganistan, multe surse afirmând că talibanii nu îşi respectă cuvântul dat la început, astfel că în această ţară se înregistrează grave încălcări ale drepturilor omului, cu emfază pe femeile afgane.

 

Încă de la preluarea Afganistanului, gruparea a semănat teroare în rândul cetăţenilor, mulţi dintre aceştia încercând să plece din ţără cu orice preţ, înghesuindu-se în avioanele militare ale soldaţilor americani aflaţi în retragere.

 

 

 

 

Sursa: www.zin.ro