Un local recent inaugurat în apropiere de Tokyo permite clienţilor să savureze o cafea în timp ce mângâie una din cele zece bufniţe crescute de stăpânul acestei originale cafenele, informează EFE.

În pofida înmulţirii cafenelelor unde clienţii pot servi o băutură în timp ce se joacă cu câini, pisici, iepuri şi chiar capre, se crede că este primul local de acest gen din Japonia în care se poate interacţiona cu păsările.

Localul, intitulat "Fukuro no mori" (Pădure cu bufniţe, în japoneză), oferă posibilitatea de a interacţiona cu o bufniţă pentru suma de 1.080 yeni (7,80 euro/10,60 dolari) pe oră, în care este inclusă şi cafeaua.

Patronul localului, Masao Yano, a hotărât să-şi deschidă afacerea în iunie după ce a dezvoltat o uriaşă pasiune pentru aceste păsări. În vârstă de 62 de ani, Yano, care a renunţat la profesia de taximetrist pentru a creşte animale de pradă, a închiriat un spaţiu pe care l-a amenajat pentru 20 de locuri.

Zeci de exemplare din aceste păsări au fost crescute chiar de el, cu ajutorul unui incubator, iar majoritatea bufniţelor au vârste cuprinse între două luni şi un an. Un video postat de Yano pe pagina sa de Youtube arată cât de afectuoasă este una din tinerele sale bufniţe, atunci când este mângâiată de un client